Hearty Wyoming Bison Chili: A Robust and Flavorful Meal

Srdnatý wyomingský bizoní chilli: robustní a chutné jídlo

Toto srdnaté wyomingské bizoní chilli je lahodné a nasycující jídlo ideální na chladný den. Plné proteinů z bizoního masa, fazolí a různých koření, toto chilli vás jistě zahřeje a okouzlí vaše chuťové buňky. Bizoní maso je oproti hovězímu masu štíhlejší, čímž se toto chilli stává zdravější alternativou bez ztráty chuti. Podávejte s kukuričným chlebem nebo přes postel rýže pro kompletní jídlo.

***Ingredience:***

– 1 libra mletého bizoního masa
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 2 plechovky (každá 15 oz) červených fazolí, sceděné a opláchnuté
– 1 plechovka (28 oz) nasekaných rajčat
– 1 plechovka (6 oz) rajčatového protlaku
– 2 šálky hovězího vývaru
– 2 lžíce chilli koření
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička papriky
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro pálivost)
– Sůl a černý pepř podle chuti
– Olivový olej na vaření
– Na ozdobu strouhaný chedar, zakysaná smetana a čerstvý koriandr

***Postup:***

1. **Rozehřejte** velký hrnec nebo holandský trouba na střední až vysokou teplotu. Přidejte trochu olivového oleje.
2. **Přidejte** mleté bizoní maso do hrnce a smažte, dokud nebude hnědé, lžící jej rozdrolte. Opečené maso vyndejte a odložte.
3. **Do** stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, zelenou a červenou papriku. Vařte do změknutí, asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a vařte další jednu minutu, dokud nezačne vonět.
4. **Vraťte** bizoní maso zpátky do hrnce. Vsypte chilli koření, kmín, papriku, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a pepř. Vařte další 2-3 minuty, čím necháte koření rozkvet.
5. **Přidejte** nasekaná rajčata, rajčatový protlak a hovězí vývar do hrnce. Smíchejte dobře.
6. **Přiveďte** směs k varu. Snížete teplotu na minimum a nechte vařit, odhalené, po dobu 1 až 1,5 hodiny, občas míchejte. To umožní, aby se aromatické složky prolili a chilli zhoustlo.
7. **Přidejte** červený fazole v posledních 15 minut vaření. Ujistěte se, že se zahřeji.
8. **Ochuťte** a přizpůsobte koření podle potřeby.
9. **Podávejte** chilli horké, ozdobené se strouhaným chedarem, lžící zakysané smetany a čerstvě nasekaným koriandrem.

Vychutnejte si svoje srdnaté wyomingské bizoní chilli s kukuřičným chlebem nebo s rýží pro kompletní, uspokojivé jídlo.