Baked Spinach and Goat Cheese Penne

Pečené penne s špenátem a kozím sýrem

Tento pečený těstovinový pokrm kombinuje krémovou chuť kozího sýra s zemité dobrotou špenátu, vytváří pohodlné a lahodné jídlo. Je to skvělý hlavní chod k večeři, snadno se připravuje a je plný chuti. Těstoviny penne zachytí lahodnou sýrovou omáčku, dělajíc každé sousto uspokojivým. Podávejte je s přílohou salátu a trochou česnekového chleba pro kompletní jídlo.

Suroviny:

  • 12 oz těstoviny penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 8 oz čerstvé listy špenátu
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 šálek ricotty
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu, plus více na posypání
  • 4 oz kozího sýra, nadrobno nakrájeného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené hlívy
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 šálek nasekané mozzarelly

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Vymažte pekáč o rozměrech 9×13 palců a dejte stranou.
  2. Vařte těstoviny penne podle návodu na obalu do al dente. Okapeme a odložíme stranou.
  3. Na velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vařte, dokud nezměknou a nezačnou vonět, asi 3-4 minuty.
  4. Přidejte čerstvé listy špenátu na pánvi a vařte, dokud neuschne, občas míchejte, asi 2-3 minuty. Odstraňte z ohně a odložte stranou.
  5. V míse smíchejte smetanu ke šlehání, ricottu, nastrouhaný parmazán, kozí sýr a osolte, opepřete, přidejte sušený oregano, sušenou hlívu a muškátový oříšek. Smíchejte dobře.
  6. Přidejte vařené těstoviny penne a špenátovou směs do mísy se směsí sýra. Zamíchejte, dokud není všechno rovnoměrně potaženo krémovou sýrovou omáčkou.
  7. Přeneste těstovinovou směs do připraveného pekáče. Roztáhněte ji rovnoměrně a posypte nastrouhanou mozzarellou a dalším parmazánem, pokud si přejete.
  8. Péct v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud není vrchní část zlatavá a bublinková. Nechte chvíli odpočívat před podáváním.

Návrh na podávání:
Podávejte teplé, zdobené čerstvými lístky bazalky, pokud si přejete. Podávejte s křupavým zeleným salátem a česnekovým chlebem pro dokonalé jídlo. Dobrou chuť!