Balsamic Strawberry Jam Glazed Chicken

Balsamikové kuře s polevou z jahodové marmelády

„`html

Toto kyselé a sladké kuře s balsamikovou polevou z jahodové marmelády je lahodnou směsí chutí, skvělou pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Poleva, vyrobená z lahodné jahodové marmelády a bohatého balsamikového octa, doplňuje šťavnaté, jemné kuře. Spojené se s vašimi oblíbenými přílohami, toto jídlo jistě imponuje.

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • 1/2 šálku jahodové marmelády
  • 1/4 šálku balsamikového octa
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Svěží bazalkové listy na ozdobu

Postup:

  1. ###Příprava polevy###: Ve skleničce na omáčku smíchejte jahodovou marmeládu a balsamikový ocet na středním ohni. Míchejte, dokud se marmeláda nerozpustí a směs nebude hladká. Přidejte nasekaný česnek a nechte cca 5 minut vařit, aby chutě splynuly. Odstraňte z tepla a odložte stranou.
  2. ###Příprava kuřete###: Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Osolte a opepřete kuřecí prsa ze všech stran. Na velké pánvi, která je vhodná i do trouby, rozpalte olivový olej na středně silném ohni.
  3. ###Zahuštění kuřete###: Přidejte kuřecí prsa na pánev a restujte 4-5 minut z obou stran, dokud nezezlátne. Zahuštění kuřete pomáhá uzamknout šťávu a přidává další vrstvu chuti.
  4. ###Poleva kuřete###: Odstavte pánvi od tepla a polévejte kuřecí prsa balsamikovou jahodovou polevou, aby byla rovnoměrně potažená.
  5. ###Pečení###: Přesuňte pánev do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud nebude kuře uvařené (interní teplota by měla dosáhnout 165°F nebo 74°C).
  6. ###Podávání###: Jakmile je kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvilku odpočinout. Ozdobte čerstvými bazalkovými listy. Podávejte horké s vaší oblíbenou přílohou, například s pečenou zeleninou nebo křupavým salátem.

Užijte si své lahodné kuře s balsamikovou polevou z jahodové marmelády!
„`html