Vynikající oříškový lilkový zapečenec: Chutné vegetariánské lahůdky

2024-10-17
Exquisite Nutty Eggplant Bake: A Flavorful Vegetarian Delight

Vynikající ořechový plátek z lilku: Lahodná vegetariánská lahůdka

Tento vynikající ořechový plátek z lilku je slané a syté vegetariánské jídlo, které kombinuje něžné plátky lilku s chutnou ořechovou vrstvou. Je ideální pro pohodovou večeři a jistě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky díky svým bohatým texturám a robustním chutím.

Ingredience

– 2 velké lilky
– 1 hrnek strouhanky
– 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů
– 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 2 hrnky marinády
– 1 1/2 hrnky nastrouhaného sýra mozzarella
– 1/4 hrnku olivového oleje
– Čerstvé lístky bazalky na ozdobu

Instrukce

1. Příprava lilku:
– Předehřejte troubu na 190 °C.
– Lilky nakrájejte na plátky asi 1/2 palce tlusté.
– Plátky lilku uložte na plech vyložený pečicím papírem a z obou stran potřete olivovým olejem.
– Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, při polovině času obratte, dokud lilky nejsou zlatavé a něžné.

2. Příprava ořechové vrstvy:
– Ve středně velké misce smíchejte strouhanku, nasekané vlašské ořechy, nastrouhaný parmazán, nasekaný česnek, sušený oregáno, sušený bazalk, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.

3. Sestavení plátku:
– Do velké pekáče rozetřete tenkou vrstvu marinády na dně.
– Na marinádě položte vrstvu upečených plátků lilku.
– Přes lilkové plátky posypte hrst ořechové směsi ze strouhanky.
– Postup opakujte, zakončete vrstvou marinády a bohatým posypáním nastrouhaným sýrem mozzarella nahoře.

4. Pečení jídla:
– Pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut.
– Odstraňte alobal a dopečte dalších 10-15 minut nebo dokud sýr nebude bublinkový a zlatavý.

5. Podávání:
– Jídlo vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout.
– Před podáváním ozdobte čerstvými lístky bazalky.

Vychutnejte si tento lahodný vynikající ořechový plátek z lilku jako hlavní chod s kouskem křupavého chleba nebo jednoduchým zeleninovým salátem.

Roasted Eggplant Stacks With Red Lentils and Quinoa Vegan 🤤#shorts

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Balsamic Marinated Chicken Breast Salad

Sýrovaný kuřecí salát s balsamikovou marinádou

Kuřecí salát s balsamikovou marinádou Tento lahodný Kuřecí salát s
Feijoada: A Traditional Brazilian Black Bean Stew with Rich Flavors and History

Feijoada: Tradiční brazilská černá fazolová polévka s bohatými chutěmi a historií

Feijoada: Tradiční brazilský fazolový guláš s bohatými chutěmi a historií