Výborný Poklad: Vietnamské nudle s něžným kachním masem
Kulinární klenot, který ztělesňuje podstatu vietnamské kuchyně, toto jídlo obsahuje něžné, chutné kachničí maso na lůzku jemných rýžových nudlí, ozdobené čerstvými bylinkami a kyselým omáčkou. Ideální pro sytý pokrm, který je zaruceně uspokojivý a plný živých chutí.
Suroviny:
- Kachní prso: 2 kusy
- Rýžové nudle: 200 gramů
- Rybí omáčka: 2 lžíce
- Sójová omáčka: 1 lžíce
- Šťáva z limetky: 1 lžíce
- Hnědý cukr: 1 lžička
- Česnek: 2 stroužky, nasekané
- Zázvor: 1 lžička, nastrouhaný
- Červená paprika: 1 kus, nakrájená
- Jarní cibulka: 2 kusy, jemně nakrájené
- Mátové listy: Hrst, hrubě nasekané
- Koriandr: Hrst, hrubě nasekaný
- Arašídy: 1/4 šálku, opražené a rozdrcené
- Okurka: 1 kus, na tenké nudličky
- Mrkev: 1 kus, na tenké nudličky
- Sůl a pepř: Dle chuti
Postup:
- Naložení kachny: V míse smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku, šťávu z limetky, hnědý cukr, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vložte kachní prsa do mísy, ujistěte se, že jsou dobøe obalené marinádou. Nechte je marinovat alespoň 30 minut.
- Uvaření rýžových nudlí: Podle pokynů na obalu uvařte vody 3–5 minut, dokud nezbudou mìkké. Odklopte a opláchnìte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Dejte stranou.
- Pøíprava kachny: Rozpalte pánev na sťedně silném ohni. Jakmile se zahøeje, položte kachní prsa s kůží dolů do pánve. Vařte asi 5–7 minut, potom otočte a vařte dalšich 5–7 minut, než je kachna vařena, ale stále něžná. Vynděte z pánve a nechte odpočinout před krájením na tenké krájce.
- Seřizování pokrmu: V dobytě velké míse nebo na tálri uveďte hojnou porci rýžových nudli do spodku. Na vrch našlete nakrájené kachní maso. Přidejte okurku a mrkev na nudličky a posyp lysoý jarní cibulí, mátové listy a koriandr.
- Příprava omáčky: Ve smíšce s nastrouhaným cukrem, šťávou z limetky a několika plátky červené́ papriky promíchejte 1 lžíci rybí omáčky.
- Na posypání omáčky: Nalijte připravenou omáčku na kachna a nudle. Nahoře posypejte opražené́ a rozdrcené arašidy pro pridanou chut́.
- Podávání: Tento pokrm lze teplý nebo chladný, což jej činí univerzálním výběrem pro jakoukoliv přiležitost. Užijte si svůj Vietnamský poklad s něžnými kachními nudlemy!
Užijte si lahodná́ kachních not ve štědích, čerstvych a zelených prvcích bylin a zeleniny, vytvářející skutečný poklad při smyslých.