Výborný vietnamský Pho s přídavkem krevet a zeleniny
Pho je tradiční vietnamská polévka, která je aromatická, pohodlná a velmi nasycující. Tato verze tradičního Pho přidává skvělý twist tím, že obsahuje šťavnaté krevety a různé druhy čerstvé zeleniny pro dodání textury a chuti. Bohatý a chutný vývar, doplněný rýžovými nudlemi a ozdobený čerstvými bylinkami, dělá z této pokrmy zároveň zdravé a chutné jídlo.
Ingredience:
Na vývar:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 2 velké cibule, rozpůlené
– 10 cm kousek zázvoru, nakrájený
– 5-6 stroužků česneku, rozmačkaných
– 4 šálky hovězího vývaru
– 4 šálky kuřecího vývaru
– 1 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce cukru
– 2 skořicové hůlky
– 4 hvězdicové anýzy
– 6 hřebíčků
– 1 hlávka fenyklu, rozčtvrcená
Na Pho:
– 200 gramů rýžových nudlí
– 300 gramů krevet, oloupaných a očištěných
– 2 šálky fazolových klíčků
– 1 šálek čerstvých listů špenátu
– Čerstvé lístky bazalky
– Čerstvé listy koriandru
– Čerstvé lístky máty
– 1 chilli paprička, nakrájená (volitelné)
– 2 limetky, nakrájené na klínky
– 4 jarní cibulky, nakrájené
– Sójová omáčka (na podávání)
– Rybí omáčka (na podávání)
– Hoisin omáčka (na podávání)
Postup:
## 1. Příprava vývaru:
1. Rozehřejte rostlinný olej v hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli, zázvor a česnek. Orestujte, dokud cibule nezhnědne a zázvor s česnekem nevydají vůni, asi 5-7 minut.
2. Přidejte hovězí a kuřecí vývar do hrnce. Vmíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr.
3. Přidejte skořicové hůlky, hvězdicové anýzy, hřebíček a fenykl. Přiveďte k varu.
4. Jakmile začne vřít, snižte plamen a nechte várku vařit minimálně 45 minut, aby chutě pěkně splynuly. Odstraňte případné nečistoty, které vyplavou na povrch.
5. Vývar sceděte přes jemné síto do jiného hrnce. Pepeříky vyhodte.
## 2. Vaření nudlí a krevet:
1. Uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Sceďte a dejte stranou.
2. Přidejte krevety do horkého vývaru a vařte asi 2-3 minuty, dokud nezrůžovějí a nebudou zcela uvařené.
## 3. Sestavení Pho:
1. Rozdělte uvařené rýžové nudle mezi servírovací misky.
2. Polijte horkým vývarem a krevetami.
3. Navrch přidejte fazolové klíčky, listy špenátu, bazalku, koriandr a máta.
4. Pokud si přejete pikantnější chuť, přidejte nakrájenou chilli papričku.
5. Podávejte s limetkami, jarními cibulkami, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a hoisin omáčkou.
Užijte si svoje Výborný vietnamský Pho s přídavkem krevet a zeleniny! Tento pokrm je ideální na jakoukoli příležitost a jistě vás potěší svými bohatými chutěmi a aromatickými vlastnostmi.