Vietnamská nudlová polévka k zimě: Hřejivá miska pohody

Tato vietnamská nudlová polévka, známá také jako „Pho,“ je sytá a vonná pochoutka ideální na chladné dny. Tato polévka, která se připravuje s rýžovými nudlemi, chutným vývarem a jemnými plátky hovězího masa, je ozdobena čerstvými bylinkami a šťávou z limetky pro osvěžující závěr. Jedná se o jídlo, které přináší pohodlí a teplo, pravý vietnamský klasik, který potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
– 1 libra hovězích kostí (nejlepší jsou kosti z kloubů a míchané masa)
– 1 libra masa z roštěného masa
– 1 velká cibule, rozkrojená napůl
– 7,5 cm kousek zázvoru, řezaný napůl podélně
– 2 skořicové tyčinky
– 4 hvězdičky badyánu
– 4 hřebíčky
– 1 lžička kmínu
– 1 lžíce kandovaného cukru (nebo hnědého cukru)
– 1 lžíce rybí omáčky
– 8 šálků vody
– 8 oz sušených rýžových nudlí
– 1 libra hovězího svíčkového masa, jemně nakrájeného
– Čerstvé bylinky (koriandr, thajský bazalkový petržel, máta)
– 2 šálky fazolkových klíčků
– 2-3 limetky nakrájené na klíčky
– 1 čerstvá chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
– Omáčka hoisin a Sriracha (k podávání)

Postup:
###Příprava vývaru###

1. Zesklovat cibuli a zázvor: Položte cibuli a zázvor na plech a perte je v troubě na vysoké teplotě po dobu přibližně 10 minut, občas otáčejte, dokud nezískají mírně zesklovatělou barvu.

2. Příprava kostí a roštěného masa: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte hovězí kosti a roštěné maso. Vařte přibližně 5 minut, abyste odstranili nečistoty. Poté vyjměte kosti a roštěné maso z hrnce, opláchněte je pod studenou vodou a odložte stranou. Vodu zahodit a hrnec očistit.

3. Příprava vývaru: Ve stejném hrnci přidejte zesklovatělou cibuli, zázvor, skořicové tyčinky, hvězdičky badyánu, hřebíček a kmín. Vraťte kosti a roštěné maso zpět do hrnce a přidejte 8 šálků vody. Přidejte kandovaný cukr a rybí omáčku. Přiveďte k varu, poté ztlumte plamen a nechte vařit minimálně 2-3 hodiny. Občas odkimujte éter z povrchu.

4. Vyjměte roštěné maso: Po vaření vyjměte roštěné maso a odložte stranou, nechte vychladnout. Jakmile vychladne, nařežte roštěné maso na tenké plátky a odložte stranou.

###Příprava nudlí a masa###

5. Rýžové nudle uvařte: Rýžové nudle uvařte podle pokynů na obalu. Odklokte a opláchněte pod studenou vodou, abyste zastavili vaření.

6. Připravte ozdoby: Opláchněte a připravte čerstvé bylinky. Rozložte fazolkové klíčky, limetkové klíčky a nakrájenou chilli papričku na servírovací talíř.

###Sestavení pokrmu###

7. Podáváme Pho: Do každé misky vložte porci uvařených rýžových nudlí. Přidejte plátky roštěného masa a syrové hovězí svíčkové maso.

8. Zalijte vývarem: Přiveďte vývar k prudkému varu. Naberete horký vývar do každé misky s nudlemi a masem, maso se okamžitě uvaří v horkém vývaru.

9. Finální úpravy: Ozdobte čerstvými bylinkami, fazolkovými klíčky, limetkovými klíčky a nakrájenou chilli papričkou. Podávejte okamžitě s omáčkou hoisin a Srirachou na přílohu pro doplnění chuti.

Užijte si hřejivou a pohodlnou misku vietnamské nudlové polévky k zimě, skvělý způsob, jak si užít zimní období!

The source of the article is from the blog radardovalemg.com