Unikátní Gurmánský Quiche: Lahodný slaný koláč skvělý na jakýkoli pokrm

2024-09-12
Unque Gourmet Quiche: A Delightful Savory Pie Perfect for Any Meal

Unikátní Gurmánské Quiche: Lahodný slaný koláč, který se hodí na každé jídlo

Toto Unikátní Gurmánské Quiche je slané jídlo, které je ideální k snídani, brunchi, obědu nebo dokonce večeři. S krémovou náplní, bohatou směsí sýra a dokonalou kombinací zeleniny a masa se jedná o univerzální a lahodný pokrm. Ať už pořádáte shromáždění nebo si jednoduše dopřáváte gurmánský zážitek, toto quiche vás jistě ohromí.

Ingredience:

  • Kůra:
    • 1 1/2 šálku hladké mouky
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/2 šálku studeného nesoleného másla nakrájeného na malé kousky
    • 4-5 lžic ledové vody
  • Náplň:
    • 6 velkých vajec
    • 1 šálek polotučné smetany
    • 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyere
    • 1 šálek uvařeného špenátu, odkapaného a nasekaného
    • 1/2 šálku uvařené slaniny, nasekané
    • 1/4 šálku strouhaného sýra Parmezán
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/4 lžičky mletého černého pepře
    • Špetka muškátového oříšku (volitelně)

Postup:

Krok 1: Příprava kůry
1. Ve velké misce smíchejte mouku a sůl.
2. Přidejte chladné kousky másla a pomocí škrabky na těsto nebo prstů míchejte, dokud směs nezíská hrubou konzistenci strouhanky.
3. Postupně přidávejte ledovou vodu po jedné lžíci a míchejte, dokud se těsto nezačne spojovat.
4. Vytvarujte těsto do disku, zabalte do potravinové folie a nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici.

Krok 2: Příprava náplně
1. Předehřejte troubu na 375 stupňů F (190 stupňů C).
2. Ve velké misce rozmíchejte vejce a polotučnou smetanu dohladka.
3. Vmíchejte nastrouhaný sýr Gruyere, nasekaný špenát, slaninu, sýr Parmezán, sůl, pepř a muškátový oříšek (pokud používáte).

Krok 3: Sestavení quiche
1. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto na 12-palcový kruh a vložte ho do 9palcového koláče. Odstřihněte přebytečné těsto.
2. Nalijte směs náplně do připravené kůry.
3. Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, nebo dokud se náplň nezpevní a vrch není zlatohnědý.
4. Nechte quiche vychladnout minimálně 10 minut před krájením a podáváním.

Návrhy na servírování:
Podávejte Unikátní Gurmánské Quiche teplé nebo v pokojové teplotě, doplněné o čerstvý zeleninový salát nebo šálek polévky pro kompletní a uspokojující jídlo.

Požijte si svoje lahodné Unikátní Gurmánské Quiche!

Don't Miss

Ukha: A Traditional Russian Fish Soup

Ukha: Tradiční ruská rybí polévka

Ukha: Tradiční ruská rybí polévka Ukha je lahodná, průhledná ruská
Vegetarian Thai Green Curry with Tofu

Vegetariánský thajský zelený kari s tofu

„`html Vegetariánské Thajské zelené kari s tofu Toto autentické Thajské