Spaghetti alla Puttanesca: Ostrá a chutná italská pasta lahůdka

2024-06-13
Spaghetti alla Puttanesca: A Zesty and Flavorful Italian Pasta Delight

Špagety alla Puttanesca: Živá a chutná italská pasta

Špagety alla Puttanesca jsou tradiční italské těstoviny známé svými odvážnými a pikantními chutěmi. S bází ze sušených rajčat, oliv, kaparů a ančoviček je to rychlý a jednoduchý recept, který na váš stůl přinese esenci jižní Itálie.

Ingredience:
– 400g špagety
– 4 lžíce extra panenského olivového oleje
– 4 stroužky česneku, na plátky nakrájené
– 6 filetek ančoviček, nakrájených
– 1/2 lžičky červeného pepře (volitelné, dle chuti)
– 1 plechovka (400g) drcených rajčat
– 1/2 hrnku černých oliv, vykostěných a nakrájených
– 2 lžíce kaparů, odkapaných a opláchnutých
– 1/4 hrnku čerstvé petržele, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:
1. Uvařte špagety:
– Přiveďte do varu velký hrnec osolené vody. Přidejte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou „al dente“. Odsajte a nechte stranou.

2. Připravte omáčku:
– Na velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte na plátky nakrájený česnek a vařte, dokud začne zlatavět, asi 2 minuty.
– Přidejte nakrájené ančovičky a drcený červený pepř na pánev. Vařte, často míchajte, dokud se ančovičky nerozpustí do oleje.

3. Přidejte rajčata a koření:
– Vmíchejte drcená rajčata, olivy a kapary. Přiveďte směs k varu a vařte asi 10 minut, aby chutě spojily. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.

4. Spojte těstoviny s omáčkou:
– Přidejte uvařené špagety na pánev a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách. Vařte další 2-3 minuty, aby špagety nasákly část omáčky.

5. Podávejte:
– Přendejte špagety na talíře. Posypejte nasekanou čerstvou petrželí pro výbuch barvy a čerstvosti.
– Podávejte okamžitě, doprovázeno nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete.

Užijte si tyto špagety alla Puttanesca a vychutnejte si každé sousto plné robustních a slinivých chutí připomínající italské pobřeží!

How to Look Italian in 60 Seconds

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Quinoa Stuffed Bell Peppers with Spicy Tomato Sauce

„Plněné papriky plněné quinoou s kořenou rajčatovou omáčkou“

Papriky plněné kvinoou se pikantní rajčatovou omáčkou Papriky plněné kvinoou
Quinoa Pudding with Fig Compote – A Nutritious Dessert

Pudink z kvinoje s fíkovou kompotem – Výživný dezert

Kvídožroutová kaše s kompotem z fíků – Nutritivní dezert Tato