Slaninová rajčatová tarta s kozím sýrem: Slaný lahůdkový pokrm perfektní na každou příležitost

2024-08-20
Bacon Tomato and Goat Cheese Tart: A Savory Delight Perfect for Any Meal

Slaninový rajčatový tvarohový koláč: Slaná lahůdka ideální pro jakékoliv jídlo

Tento Slaninový rajčatový tvarohový koláč je slaným dobrotem, která kombinuje kouřovou bohatost slaniny, pikantní čerstvost rajčat a krémovou, mírně slanou dobrotu kozího sýra. Je ideálním pokrmem na snídani, brunch, oběd nebo večeři, nabízejícím dokonalou kombinaci chutí, které potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:

– 1 hotový koláčový těstíčko
– 6 plátků slaniny, uvařené a nasekané
– 2 velké rajčata, tence nakrájená
– 4 oz tvarohu, nasekaný
– 1 šálek strouhané mozzarelly
– 1/2 šálku strouhaného parmezánu
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého bazalku
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 velké vejce (na potření)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte koláčové těstíčko: Rozprostřete hotové koláčové těsto do tartové formy s odnímatelným dnem. Odstřihněte přebytečné těsto. Vidličkou propíchejte dno těsta, aby se při pečení nevytáhlo.

3. Předpečte těsto: Dno surového těsta vyložte pečicím papírem a naplňte ho pečicími kuličkami nebo sušenými fazolemi. Pečte asi 10 minut, pak odeberte pečicí papír s kuličkami/fazolemi a pečte dalších 5 minut, dokud těsto nezezlátne.

4. Připravte náplň: Ve skleničce smíchejte strouhaný parmezán, nasekaný česnek a olivový olej. Tuto směs rovnoměrně rozetřete po dně předpečeného těsta.

5. Vrstvení ingrediencí: Rozprostřete nasekanou slaninu po směsi parmezánu. Poté pokladte tence nakrájenými rajčaty. Osolte a opepřete.

6. Přidejte sýry: Rovnoměrně posypte nasekaným kozím sýrem po rajčatech, následovaný strouhanou mozzarellou.

7. Upečte koláč: V misce rozšlehejte vejce a natřete okraje těsta rozšlehaným vejcem. Koláč pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud sýr neroztaje a nezačne bublat, a těsto nezezlátne.

8. Ozdobte a podávejte: Po upečení vyjměte koláč z trouby a nechte ho trochu vychladnout. Rozetřete nasekanou bazalku po vrchu pro svěží dokončení. Podávejte teplý nebo v pokojové teplotě.

Užijte si váš lahodný Slaninový rajčatový tvarohový koláč jako sytou hlavní chod nebo lahodnou přílohu!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Kedgeree: A Classic British-Indian Fusion of Spiced Rice, Smoked Fish, and Eggs

Kedgeree: Klasická britsko-indická fúze kořeněné rýže, uzeného rybího masa a vajec.

Kedgeree: Klasická britsko-indická fúze kořeněné rýže, uzené ryby a vajec
Hearty Wyoming Bison Chili: A Robust and Flavorful Meal

Srdnatý Wyomingský bizoní chili: bohaté a chutné jídlo

Srdnatý wyomingský bizoní chilli: robustní a chutné jídlo Toto srdnaté