Ratatouille – A Classic French Vegetable Medley

Ratatouille – Klasická francouzská zeleninová směs

Ratatouille je tradiční provensálské francouzské dušené zeleninové jídlo, pocházející z Nice. Je také oblíbenou volbou pro zdravé vegetariánské jídlo plné čerstvých a živých chutí letní zeleniny jako cuketa, papriky, lilek a rajčat.

Suroviny:

  • 2 střední cukety, nakrájené na kolečka
  • 1 střední lilek, nakrájený na kolečka
  • 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na proužky
  • 4 zralá rajčata, nasekaná
  • 1 velká cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 hrnku extra panenský olivový olej
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 1/4 hrnku čerstvého bazalku, nasekaného
  • Sůl a <b.pepř dle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na velké pánvi, kterou lze dát do trouby zahřejte 2 lžíce olivového oleje na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte přibližně 5 minut, dokud nebude měkká a průhledná.
  3. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud nebude voňavý.
  4. Sunděte pánev z ohně a vytvořte na sobě vrstvy nakrájených cuket, lilku, proužků papriky a nasekaných rajčat.
  5. <li.Prosypejte tymián, sůl a pepř přes uspořádanou zeleninu.

  6. Na celé jídlo zakápněte zbývající olivový olej.
  7. Dejte pánev do předehřáté trouby a pečte po dobu 35-40 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká a lehce zhnědlá.
  8. Sunděte pánev z trouby a nechte mírně vychladnout. Před podáváním ozdobte čerstvým bazalkem.

Podávejte Ratatouille teplou nebo pokojové teploty a užijte si chuť francouzské kulinární tradice s každým soustem! Skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k doplnění vašeho oblíbeného proteinu.

The source of the article is from the blog radiohotmusic.it