Božsky snadné pečené makaroni a sýrový zázrak
„`html
Jedná se o klasické jídlo, které ztělesňuje krémovou, sýrovou lahůdku s perfektní rovnováhou chutí. Ideální pro rodinnou večeři nebo neformální setkání, toto pečené jídlo s makaroni a sýrem je snadno připravitelné a neodolatelně chutné. Zlatavá kůrka a nátěrová hmota udělají z tohoto jídla oblíbenou pochoutku jak pro děti, tak pro dospělé.
Suroviny:
– 2 šálky lomené makaroni
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1/4 šálku hladké mouky
– 2 1/2 šálku mléka
– 2 šálky nastrouhaného pikantního cheddaru
– 1 šálek nastrouhaného mozzarelly
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/2 lžičky papriky
– 1/2 šálku strouhanky
– 1/4 šálku nastrouhaného parmezánu
Postup:
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Vymažte 2palcovou pekáč máslem nebo nepřilnavým sprejem.
2. Uvařte makarony podle návodu na obalu do mírně al dente. Proceďte a odložte stranou.
3. Na velkém hrnci rozehřejte máslo na středním plameni. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte mouku a neustále šlehejte asi 2 minuty, dokud nevytvoříte hladkou pastu (rú).
4. Postupně přilijte mléko do rú, stále míchejte, dokud nedostanete hladkou směs. Vařte za stálého míchání, dokud se omáčka trochu nezahučí a nezačne bublat, asi 5 minut.
5. Hrnec odstavte z tepla a vmíchejte do něj chedar, mozzarellu, sůl, pepř a papriku, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová.
6. Přidejte vařené makarony do sýrové omáčky a promíchejte, dokud nebudou makarony úplně obalené.
7. Nalijte makaroni a sýr do připraveného pekáče a rovnoměrně rozprostřete.
8. V malé míse smíchejte strouhanku a nastrouhaný parmezán. Tuto směs rovnoměrně posypejte na vrch makaronů a sýra.
9. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud vrch nebude zlatohnědý a sýrová omáčka nebude bublavá.
10. Nechte jídlo chvíli vychladnout před podáváním.
Užijte si tuto lahodnou, krémovou a sýrovou pečenou pochoutku s makarony!
„`