Honey-Glazed Chicken with Lemon Thyme

Kuřecí prsa s medovo-citronovou glazurou a tymiánem

Tento lahodný pokrm zahrnuje šťavnatá kuřecí prsa s medovo-citronovou sladkou a pikantní omáčkou, ozdobená čerstvým tymiánem pro výbuch bylinkové chuti. Jedná se o dokonalou kombinaci sladkosti, kyselosti a chutnosti, která imponuje každému hostu. Podávejte s pečenou zeleninou nebo lehkým salátem k dokonalému zážitku.

Ingredience:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 1/4 šálku medu
  • 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu)
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvé větvičky tymiánu na ozdobu

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 375°F (190°C).
  2. V menší míse smíchejte med, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru, olivový olej a nasekaný česnek.
  3. Ochutnejte kuřecí prsa solí a pepřem ze všech stran.
  4. Větší pánev s vhodným povrchem dejte nahřát na středně vysokou teplotu. Do pánve přidejte trochu olivového oleje na potření dna.
  5. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, přidejte kuřecí prsa a každou stranu osmažte asi 3-4 minuty, dokud nezískají zlatavou barvu.
  6. Nalijte medovo-citronovou směs přes kuřecí prsa, aby byla celá porcovaná.
  7. <liPosypejte čerstvými tymiánovými listy shora.

  8. Přesuňte pánev do předehřáté trouby a pečte dalších 15-20 minut, nebo dokud není kuře uvnitř propečené a nedosáhne interní teploty 165°F (74°C).
  9. Vytáhněte pánev z trouby a nechte kuře nechat pár minut odpočinout před podáváním.
  10. Ozdobte čerstvými větvičkami tymiánu a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

Užijte si své chutné kuřecí prsa s medovo-citronovou glazurou a tymiánem!

The source of the article is from the blog portaldoriograndense.com