Kuřecí prsa s medovo-citronovou glazurou a tymiánem
Tento lahodný pokrm zahrnuje šťavnatá kuřecí prsa s medovo-citronovou sladkou a pikantní omáčkou, ozdobená čerstvým tymiánem pro výbuch bylinkové chuti. Jedná se o dokonalou kombinaci sladkosti, kyselosti a chutnosti, která imponuje každému hostu. Podávejte s pečenou zeleninou nebo lehkým salátem k dokonalému zážitku.
Ingredience:
- 4 kousky kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 1/4 šálku medu
- 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu)
- Sůl a pepř dle chuti
- Čerstvé větvičky tymiánu na ozdobu
Postup:
- Rozehřejte troubu na 375°F (190°C).
- V menší míse smíchejte med, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru, olivový olej a nasekaný česnek.
- Ochutnejte kuřecí prsa solí a pepřem ze všech stran.
- Větší pánev s vhodným povrchem dejte nahřát na středně vysokou teplotu. Do pánve přidejte trochu olivového oleje na potření dna.
- Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, přidejte kuřecí prsa a každou stranu osmažte asi 3-4 minuty, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Nalijte medovo-citronovou směs přes kuřecí prsa, aby byla celá porcovaná.
- Přesuňte pánev do předehřáté trouby a pečte dalších 15-20 minut, nebo dokud není kuře uvnitř propečené a nedosáhne interní teploty 165°F (74°C).
- Vytáhněte pánev z trouby a nechte kuře nechat pár minut odpočinout před podáváním.
- Ozdobte čerstvými větvičkami tymiánu a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
<liPosypejte čerstvými tymiánovými listy shora.
Užijte si své chutné kuřecí prsa s medovo-citronovou glazurou a tymiánem!