Medové česnekové kuřecí křidélka s citronovou polevou

2024-06-28
Honey Garlic Lemon Glazed Chicken Wings

Medové kuřecí křídla s česnekovým a citronovým polevem

Tato receptura na medová kuřecí křidélka s česnekovým a citronovým polevem je lahodným, olizujte si prsty, kterým způsobem podávaným předkrmem nebo hlavním chodem, který spojuje kyselost citronu, sladkost medu a slanou bohatost česneku. Křidélka jsou nejprve pečená až do křupava a poté potažená lepkavou, bohatou na chuť polevou, díky níž budete sahat po více.

Suroviny:

Na kuřecí křídla:
– 0,9 kg kuřecích křídel, rozdělená a s odříznutými konci
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1/2 lžičky papriky

Na polevu:
– 1/4 šálku medu
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce citronové šťávy (čerstvě vymačkaná je nejlepší)
– 1 lžíce citronové kůry
– 1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s 1 lžící vody (volitelné, pro zahustění)

Postup:

1. Příprava a pečení křídel:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. V míse smíchejte kuřecí křídla s olivovým olejem, solí, pepřem a paprikou, dokud nejsou dobře obalená.
3. Položte křídla na plech vyložený pečicím papírem nebo na drátěnou mřížku pro rovnoměrné pečení.
4. Pečte v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut, nebo dokud nejsou křídla zlatohnědá a křupavá. V průběhu pečení jednou otočte křídla pro rovnoměrné zesklovatění.

2. Příprava polevy:
1. Během pečení křídel připravte polevu. V malém hrnci na středním ohni smíchejte med, nasekaný česnek, sójovou omáčku, citronovou šťávu a citronovou kůru.
2. Zahřejte směs do varu a neustále míchejte, abyste zabránili připálení. Pokud chcete hustší polevu, smíchejte kukuřičný škrob s vodou a přidejte ho do hrnce, pokračujte v míchání, dokud poleva nezhoustne podle vaší představy.

3. Obalení křídel:
1. Jakmile jsou křídla upečená dokonalá, přenesete je do velké mísy.
2. Nalijte horkou polevu na křídla a do hrnce je obalte.
3. Uspořádejte polepená křídla na servírovací míse, ozdobte ještě další citronovou kůrou nebo nasekanou čerstvou petrželí, pokud si přejete.

4. Podávání:
1. Podávejte medová kuřecí křídla s česnekovým a citronovým polevem ihned, když jsou horká, spolu se svými oblíbenými omáčkami na namáčení a přílohami. Dobrou chuť!

Tato křidélka jsou skvělým předkrmem pro dní plné sportu, oslavy nebo jakékoli neformální setkání. Jejich vyvážené chutě zanechají vaše hosty se dojmem a touhou po víc.

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Jambalaya Triumph: A Hearty Cajun Seafood and Sausage Rice Dish

Jambalaya Triumph: Srdnaté jídlo s mořskými plody a klobásou podle kajunské receptury

Kulatý trumf Jambalaya: Chutné kajunské směsi masa, mořských plodů a

Thajská kuřecí a kokosová polévka (Tom Kha Gai)

Thajská Kuřecí a Kokosová Polévka (Tom Kha Gai) Tom Kha