Lahodný hovězí a zeleninový wok se šťavnatými kaštany vodními

2024-06-13
Flavorful Beef and Vegetable Stir-Fry with Water Chestnuts

Chutné hovězí a zeleninový stir-fry s prsovkami

Tento pokrm je sytý a chutný stir-fry, který spojuje něžné hovězí maso, různorodou čerstvou zeleninu a lahodnou křupavost prsovek. Je to rychlý a výživný pokrm, který je ideální pro hektické večery nebo chvíle, kdy toužíte po zdravém a uspokojivém jídle s nádechem asijské kuchyně.

Ingredience:

Na marinádu hovězího masa:

  • 450 g hovězího roštěnce, tence nakrájeného
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého bílého pepře

Na omáčku k stir-fry:

  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného s 2 lžícemi vody

Na stir-fry:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 centimetr zázvoru, nasekaný
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 šálek růžičkové kapusty
  • 1 šálek hrášku
  • 1/2 šálku nakrájených prsovek
  • 1/2 cibule, tence nakrájené
  • 2 jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)
  • Sezamová semínka (na ozdobu)
  • Vařená bílá nebo hnědá rýže (k podávání)

Postup:

1. Marinujte hovězí maso:

  1. V misce smíchejte nakrájené hovězí maso se sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, kukuřičným škrobem, sezamovým olejem a bílým pepřem. Dobře promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně obaleno. Nechte marinovat minimálně 15-20 minut.

2. Připravte omáčku k stir-fry:

  1. V menší misce smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, hoisin omáčku a rýžový ocet. Odložte stranou.

3. Uvařte zeleninu:

  1. Rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje ve velkém woku nebo pánev na středním ohni.
  2. Přidejte nasekaný česnek a zázvor a restujte, dokud voní (asi 30 sekund).
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte 1 minutu, dokud nezměkne.
  4. Přidejte růžičkovou kapustu, hrášek, červenou a zelenou papriku. Vařte 4-5 minut nebo dokud zelenina nebude křupavě měkká.
  5. Přidejte prsovky a restujte další minutu. Odložte zeleninu z woku stranou.

4. Uvařte hovězí maso:

  1. Do stejného woku přidejte zbývající lžíci rostlinného oleje. Přidejte marinované hovězí maso a rozprostřete ho v rovnoměrné vrstvě. Nechte zatáhnout 1-2 minuty, aniž byste míchali, aby se vytvořila dobrá barva.
  2. Za stálého míchání restujte maso, dokud nebude právě propečené (další 2-3 minuty).

5. Spojte a dokončete:

  1. Vraťte uvařenou zeleninu zpět do woku k hovězímu mase. Dobře promíchejte.
  2. Zalijte stir-fry omáčkou a vše dobře promíchejte.
  3. Přidejte kukuřičnou kašičku (kukuřičný škrob rozmíchaný s vodou) do woku, abyste zahustili omáčku. Neustále míchejte, dokud se omáčka nezesílí a rovnoměrně obalí hovězí maso a zeleninu (asi 1-2 minuty).

6. Podávejte:

  1. Přendejte stir-fry na servírovací mísy a ozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky.
  2. Podávejte horké přes uvařenou bílou nebo hnědou rýži.

Užijte si chutné hovězí a zeleninové stir-fry s prsovkami – lahodné a vyvážené jídlo, které jistě potěší!

Don't Miss

Hearty Hungarian Goulash with a Dash of Zesty Flavors

Sytný maďarský guláš s špetkou pikantních chutí.

Živá maďarská gulášová polévka s špetkou pikantních chutí Maďarská gulášová
Hearty Estonian Kanasupp köögiviljadega: A Warming Chicken Soup with Garden Vegetables

Sytý estonský Kanasupp se zeleninou: Hřejivá kuřecí polévka se zahradní zeleninou

Není nic jako vydatná miska kuřecí polévky, která by vás