Nádherné jemně nasekané jehněčí s rozmarýnem a žampiónovým směrem
Tento vynikající pokrm kombinuje bohaté chuťové tóny jemného nasekaného jehněčího masa s zemitou chutí čerstvého rozmarýnu a žampiónů. Skvělý na útulnou večeři nebo speciální událost, toto recept jistě ohromí vaše hosty a uspokojí vaše chuťové pohárky.
Suroviny:
– 500g jemně nasekaného jehněčího masa
– 200g žampiónů, nakrájených
– 1 cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, jemně nasekané
– 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, jemně nasekané
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 šálku červeného vína (volitelně)
– Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelně)
Postup:
1. Rozehřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a jemně nasekaný česnek a restujte, dokud se nezměknou a nezezlátnou, asi 3-4 minuty.
2. Přidejte jemně nasekané jehněčí maso na pánev. Vařte a průběžně rozdrolujte dřevěnou lžící, dokud nenabobtná rovnoměrně a je plně uvařené, asi 7-8 minut.
3. Vmíchejte nakrájené žampióny a nasekaný rozmarýn. Vařte, dokud žampióny neuvolní šťávu a nezměknou, asi 5 minut.
4. Posypte mletým kmínem, mletým koriandrem, solí a pepřem přes směs. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
5. Nalijte červené víno (pokud používáte) a nechte vařit, dokud se tekutina nesníží o polovinu, asi 5 minut. Tento krok přidá hloubku a bohatost pokrmu.
6. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření.
7. Podávejte jemně nasekané jehněčí s rozmarýnem a žampiónovým směrem horké, ozdobené čerstvou petrželkou, pokud si přejete.
Vychutnejte si tento chutný a aromatický pokrm s přílohou z bramborové kaše, rýže nebo křupavého pečiva pro kompletní jídlo.