Sladká mořská fettuccine: Lahodná pasta s čerstvými oceánskými příchutěmi
Tato lahodná mořská fettuccine kombinuje bohatou, krémovou texturu klasické omáčky Alfredo s čerstvými příchutěmi oceánu. Ideální na speciální večeři nebo útulný večer doma, toto jídlo spojuje šťavnaté krevety a něžné mušle s lahodně dochucenou těstovinou.
Suroviny:
- 8 oz těstoviny fettuccine
- 12 velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
- 8 mořských mušlí
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nakrájené
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- 1/4 šálku bílého vína
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
- 2 lžíce nesoleného másla
- 2 lžíce nasekané petržele
- Límč hřebíčku, k podávání
Postup:
1. Uvaření fettuccine: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte fettuccine a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceděte a dejte stranou.
2. Smažení mořských plodů: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety a mušle a smažte 2-3 minuty na každé straně, dokud nebudou průhledné a lehce zlatavé. Odeberte je z pánve a dejte stranou.
3. Příprava omáčky: Na stejné pánvi přidejte nakrájený česnek a smažte, dokud se nezačne vonět, asi 1 minutu. Přilijte bílé víno a nechte 2-3 minuty vařit, aby se trochu zredukovalo.
4. Vytvoření krémové základny: Snížte teplotu na střed a vmíchejte smetanu ke šlehání, máslo a strouhaný parmazán. Nechte směs jemně vařit, občas míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová. Ochutnejte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
5. Kombinace všeho: Přidejte uvařené fettuccine, krevety a mušle na pánvi s omáčkou. Něžně promíchejte, aby se těstoviny a mořské plody rovnoměrně obalily omáčkou.
6. Podávání: Posypte nasekanou petrželí přes vrch těstovin a vše jemně promíchejte. Podávejte ihned s plátky limetky jako čerstvý, pikantní závěr.
Tato sladká mořská fettuccine určitě okouzlí svým spojením bohatých, krémových a čerstvých příchutí. Dobrou chuť!