Lahodná mořská plísňovka: Výtečná těstovinová specialita s čerstvými mořskými chutěmi

2024-06-14
Savory Seafood Fettuccine: A Delightful Pasta with Fresh Ocean Flavors

Sladká mořská fettuccine: Lahodná pasta s čerstvými oceánskými příchutěmi

Tato lahodná mořská fettuccine kombinuje bohatou, krémovou texturu klasické omáčky Alfredo s čerstvými příchutěmi oceánu. Ideální na speciální večeři nebo útulný večer doma, toto jídlo spojuje šťavnaté krevety a něžné mušle s lahodně dochucenou těstovinou.

Suroviny:

  • 8 oz těstoviny fettuccine
  • 12 velkých krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 8 mořských mušlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 šálek strouhaného parmazánu
  • 1/4 šálku bílého vína
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • Límč hřebíčku, k podávání

Postup:

1. Uvaření fettuccine: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte fettuccine a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceděte a dejte stranou.

2. Smažení mořských plodů: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte krevety a mušle a smažte 2-3 minuty na každé straně, dokud nebudou průhledné a lehce zlatavé. Odeberte je z pánve a dejte stranou.

3. Příprava omáčky: Na stejné pánvi přidejte nakrájený česnek a smažte, dokud se nezačne vonět, asi 1 minutu. Přilijte bílé víno a nechte 2-3 minuty vařit, aby se trochu zredukovalo.

4. Vytvoření krémové základny: Snížte teplotu na střed a vmíchejte smetanu ke šlehání, máslo a strouhaný parmazán. Nechte směs jemně vařit, občas míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová. Ochutnejte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

5. Kombinace všeho: Přidejte uvařené fettuccine, krevety a mušle na pánvi s omáčkou. Něžně promíchejte, aby se těstoviny a mořské plody rovnoměrně obalily omáčkou.

6. Podávání: Posypte nasekanou petrželí přes vrch těstovin a vše jemně promíchejte. Podávejte ihned s plátky limetky jako čerstvý, pikantní závěr.

Tato sladká mořská fettuccine určitě okouzlí svým spojením bohatých, krémových a čerstvých příchutí. Dobrou chuť!

Don't Miss

Baked Spinach and Goat Cheese Penne

Pečený špenátový a kozí sýr Penne

Pečené penne s špenátem a kozím sýrem Tento pečený těstovinový
Za’atar Roasted Chicken with Herbed Tahini Sauce

Pečené kuře s kořením za’atar a bylinkovou omáčkou tahini

Kuře pečené se zahnaťarem a bylinkovou tahini omáčkou Kuře pečené