Jamaické kuře jerk: Ochutnejte cestu kořením

2024-09-04
Jamaican Jerk Chicken: A Flavorful Journey of Spices

Jamaické Jerk kuře: Chuťová cesta kořeními

Jamaické Jerk kuře je oblíbené jídlo, které nabízí lákavou škálu koření a chutí. Pocházející z Jamajky, toto jídlo zahrnuje marinování kuřete ve výrazné směsi bylinek a koření, následně grilování k dokonalosti. Výsledkem je dýmovitý, pikantní a naprosto lahodný kousek kuřete, který přetéká karibskými chutěmi.

Suroviny:
– 4 kuřecí stehna nebo křidélka
– 2 lžíce olivového oleje
– 4 stonky jarní cibulky, nasekané
– 1 cibule, nasekaná
– 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu
– 2 lžičky mletého maštěnku
– 1 lžička mleté skořice
– 1 lžička mletého muškátového oříšku
– 1 lžička mletého černého pepře
– 1 lžička soli
– 2 lžičky hnědého cukru
– 2 habanero papričky, zbavené semínek a nasekané
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
– Šťáva z 2 limetek
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1/4 šálku bílého octa

Postup:
1. Ve mixéru nebo food procesoru smíchejte jarní cibulku, cibuli, čerstvý tymián, maštěnek, skořici, muškátový oříšek, pepř, sůl, hnědý cukr, habanero papričky, česnek, zázvor, limetkovou šťávu, sójovou omáčku a bílý ocet. Mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
2. Kuře dejte do velkého nepropustného sáčku nebo mělké mísy. Přelijte kuře marinádou, aby byl každý kousek dobře obalen. Sáček uzavřete nebo mísku zakryjte a nechte v lednici minimálně 4 hodiny, nebo nejlépe přes noc pro nejlepší chuť.
3. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Kuře vyjměte z marinády, odstraňte přebytečnou část.
4. Grilujte kuře, občas obracet, asi 25-30 minut, nebo dokud není kuře propečené a nemá pěkně zesklovatělou kůrku. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 165°F (74°C).
5. Po upečení vyjměte kuře z grilu a nechte chvilku odpočívat před podáváním.
6. Podávejte Jamaica
Jerk kuře s tradičními přílohami jako je rýže s hrachem, coleslaw nebo smažené plantány.

Užijte si bohaté a pikantní chutě Jamaického Jerk kuřete, jídlo které vás s každým soustem přenes

Jamaican Jerk Chicken: A Flavorful Journey to Health

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Grilled Lemon Herb Salmon with Seasonal Salad

Grilovaný losos s citrónem a bylinkami a sezónním salátem

Grilovaný losos s citrónovými bylinkami a sezónní salátem Tento pokrm
Quiche Lorraine with Savory Leeks and Crispy Lardons

Kich Lorraine s ochucenými pórkovými řapíky a křupavými lardony

Quiche Lorraine s pikantními pórkovými křupavými lardony Quiche Lorraine je