Savory Beef and Vegetable Stir-Fry with Honey Soy Glaze

Chutné hovězí a zeleninové smažené na pánvi s medovou sójovou polevou

Toto lahodné jídlo spojuje kousky něžného hovězího masa s medley čerstvé zeleniny, vše promíchané v lahodné medové sójové polevě. Výsledkem je chutný, mírně sladký smažený na pánvi, který je perfektní pro rychlou a přesto uspokojivou večeři. Plný živin a překypující chutí, toto jídlo je ideální pro hektické všední večery, nebo když toužíte po něčem zároveň zdravém a chutném.

Suroviny:
– 1 lb (450 g) hovězí svíčková, tence nakrájená
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 střední cibule, nakrájená
– 1 šálek růžiček brokolice
– 1 šálek cukrového hrášku
– 2 stroužky česneku, nastrouhané
– 1 palcový kus zázvoru, nastrouhaný
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce medu
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce sezamového oleje
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 lžíce kukuřičného škrobu smíchaného se 2 lžícemi vody (volitelné pro zahuštění)
– Sůl a pepř podle chuti
– Sezamová semínka a nasekané jarní cibulky na ozdobení

Postup:

1. Příprava surovin:
– Začněte tenkým nakrájením hovězí svíčkové na kousky velikosti sousta.
– Nakrájejte červenou a žlutou papriku a cibuli.
– Opláchněte a nakrájejte brokolici na růžičky a opláchněte cukrový hrášek.
– Nastrouhejte česnek a zázvor.

2. Vytvořte medovou sójovou polevu:
– V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet a sezamový olej. Dobře promíchejte, abyste vytvořili polevu.

3. Smažte hovězí:
– Ohřejte velkou wok nebo pánev na vysokou teplotu a přidejte 1 lžíci rostlinného oleje.
– Jakmile se olej zahřeje, přidejte kousky hovězího masa a restujte je asi 2-3 minuty, dokud nezezlátnou, ale nejsou převařené.
– Hovězí vyjměte z pánve a dejte stranou.

4. Uvařte zeleninu:
– Do stejné pánve přidejte zbývající 1 lžíci rostlinného oleje.
– Přidejte česnek a zázvor a restujte asi 30 sekund, dokud nebudou voňavé.
– Přidejte nakrájenou cibuli a vařte asi 1 minutu.
– Přidejte papriky, brokoli a cukrový hrášek.
– Smažte zeleninu 3-4 minuty, dokud nebude křehká a křupavá.

5. Kombinujte a polevte:
– Vraťte hovězí maso do pánve a promíchejte s zeleninou.
– Nalijte medovou sójovou polevu přes směs a promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.
– Pokud dáváte přednost hustší omáčce, přidejte směs kukuřičného škrobu a míchejte, dokud se omáčka nezahustí.

6. Dochucení a podávání:
– Ochutnejte solí a pepřem podle chutí.
– Ozdobte sezamovými semínky a nasekanými jarními cibulkami.

7. Podávání:
– Podávejte horké s vařenou rýží nebo vaší oblíbenou nudlovou variantou.

Vychutnejte si toto zdravé a chutné hovězí a zeleninové smažené na pánvi s medovou sójovou polevou, dokonalou kombinaci chutí a textur, která se jistě stane oblíbeným rodinným jídlem!

The source of the article is from the blog yanoticias.es

Web Story