Elegant Lemon Italian Escalope with Herb-Infused Sauce

Elegantní italský placatý kuřecí řízek s bylinkovou omáčkou z citronu

Toto jídlo je lahodným příslibem klasických italských chutí, s něžným kuřecím řízkem, který prozáří osvěžující citrón a směs bylinek. Rovnováha mezi kyselým citronem a aromatickými bylinkami ho činí dokonalou volbou pro sofistikovanou večeři nebo útulnou večerní hostinu.

### Recept na italský citronový kuřecí řízek ###

Suroviny:

– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1/2 šálku hladké mouky
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce nesoleného másla
– 1/4 šálku kuřecího vývaru
– 1/4 šálku čerstvě vymačkaného citronové šťávy (asi 2 citrony)
– Kůra z 1 citronu
– 1 lžíce kaparů, sceděných
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele
– Plátky citronu k ozdobě (volitelně)

Postup:

1. **Příprava Kuřete:** Každý kousek kuřecího masa dejte mezi dvě vrstvy potravinářské fólie nebo pečicího papíru. Použijte paličku na maso nebo váleček na těsto k tomu, abyste jemně naklepali maso na tloušťku asi 1/4 palce. Tím zajistíte rovnoměrné uvaření masa.

2. **Obalit Kuře:** V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř. Každý kousek kuřecího masa obalte v mouce a zbavte přebytečného oleje.

3. **Opéct Kuře:** V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a 1 lžíci másla na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí prsa a opékejte asi 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a uvařené. Můžete muset pracovat po částech, abyste se vyhnuli přelidnění pánve. Vyndejte kuře z pánve a odložte stranou.

4. **Příprava Omáčky:** Ve stejné pánvi snižte teplotu na střední a přidejte kuřecí vývar, citronovou šťávu a citronovou kůru. Nechte začít vařit a vařte asi 2 minuty, při čemž smícháte všechny zbytky zpěněné na dně pánve. Vše promíchejte s kavou.

5. **Dokončení Máslem:** Sundanou pánev z tepla a vmíchejte zbylou lžíci másla, dokud se nerozpustí. Takto vznikne hedvábná omáčka, která krásně obalí kuře.

6. **Podávání:** Vraťte kuře do pánve, otočte ho, aby bylo obaleno omáčkou. Podávejte s čerstvou petrželkou a plátky citronu, pokud si přejete. Podávejte placatý kuřecí řízek teplý s oblíbenými přílohami, jako jsou pečené zeleniny, těstoviny nebo jednoduchý zeleninový salát.

Užijte si svoje Elegantní italský placatý kuřecí řízek s sklenkou lahodného bílého vína pro kompletní gastronomický zážitek!

The source of the article is from the blog elektrischnederland.nl

Web Story