Divoká rýže a dušená dýně s ebly.

2024-06-30
Wild Rice and Winter Squash Pilaf

Luštěnina z divoké rýže s dýní zimní

Tento sytý a barevný pokrm kombinuje ořechovou chuť divoké rýže s přirozenou sladkostí dýně, čímž vytváří uspokojivý a barevný přílohu či hlavní chod. Přidání aromatických bylinek, opečených ořechů a sušených brusinek přidává vrstvy textury a chuti, díky nimž je ideální pro sváteční setkání nebo útulné večerní jídlo.

Suroviny:

  • 1 hrnek divoké rýže
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 malá dýně hokaido (asi 2 hrnky), oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 hrnku sušených brusinek
  • 1/2 hrnku nasekaných opečených pekanových ořechů
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petržele

Postup:

  1. V hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu. Přidejte divokou rýži, snižte teplotu, přiklopte poklicí a vařte 45 až 50 minut, dokud rýže není měkká a většina tekutiny se neabsorbuje. Odklopte, odlijte přebytečnou tekutinu a odložte.
  2. Zatímco se rýže vaří, předehřejte troubu na 200°C.
  3. Na plechu smíchejte nakrájenou dýni hokaido s 1/2 lžičky olivového oleje, kmínem, skořicí, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Rozprostřete dýni do jedné vrstvy a pečte 20 až 25 minut, nebo dokud není měkká a lehce zezlá, při míchání v polovině doby.
  4. Na pánvi rozehřejte zbývající 1/2 lžičky olivového oleje na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a restujte 3 až 4 minuty, nebo dokud změkne. Přidejte česnek a restujte další minutu, dokud voní.
  5. Naaranžujte vařenou divokou rýži, pečenou dýni, sušené brusinky a opečené pekanové ořechy. Vařte 2 až 3 minuty, nebo dokud se vše zahřeje. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Stáhněte z tepla a vmíchejte nasekanou petržel. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě jako přílohu nebo hlavní chod.
Roasted Acorn Squash Stuffed with Wild Rice Pilaf

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Quinoa Pilaf with Pomegranate and Mixed Vegetables: A Flavorful and Nutritious Delight

Quinoa pilaf s granátovým jablkem a smíšenou zeleninou: chutný a výživný pokrm

Quiniové pilaf s granátovými semínky a směsí zeleniny: Chuťově bohatá
French Chocolate Éclair Delight: A Heavenly Pastry Filled with Creamy Decadence

Francouzská čokoládová delikatesa Éclair: Božské pečivo plněné krémovou dekadencí

Francouzský Čokoládový Éclair Delight: Nebeská pečivo naplněné krémovou dekadencí Éclair