Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk kuře

2024-09-07
Journey to Gourmet Cuisine: Jamaican Jerk Chicken

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk Kuřecí maso

Jamajský Jerk Kuřecí maso je bohaté a chutné jídlo, které kombinuje sladké, ostré a slané prvky, přinášející explozi karibské chuti. Toto jídlo obsahuje kuřecí maso marinované v směsi bylinek a koření, grilované do dokonalosti a často podávané s rýží a hráškem. Charakteristická kořenící směs jerk, zahrnující ingredience jako nové koření, papričky scotch bonnet a tymián, vytváří jedinečnou chuť, která je vzrušující a utěšující.

Ingredience:

  • 4 kuřecí stehna (stehna a křidýlka)
  • 3 papričky scotch bonnet, vykostěné a nasekané
  • 1 lžíce nových koření
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletému muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kousek zázvoru (asi 2,5 cm), oloupaný a nasekaný
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • Šťáva z 1 pomeranče

Postup:

  1. Připravte Marinádu:
    • V mixéru nebo food procesoru smíchejte papričky scotch bonnet, nové koření, tymián, skořici, muškátový oříšek, sůl, pepř, hnědý cukr, česnek, zázvor, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej, šťávu z limetky a pomeranče.
    • Mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
  2. Naložte Kuřecí Maso:
    • Kuřecí stehna dejte do velkého uzavíratelného igelitového sáčku nebo mělké mísy.
    • Nalijte marinádu přes kuřecí maso, aby byly všechny kusy dobře obalené.
    • Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a nechte v lednici nejméně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc, aby chutě pronikly do kuřecího masa.
  3. Grilujte Kuřecí Maso:
    • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
    • Vyjměte kuřecí maso z marinády, nechte odkapat přebytečnou marinádu.
    • Grilujte kuřecí maso asi 35-45 minut, občas obracíce, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a maso nebude hezky zatáhlé.
  4. Podávejte:
    • Přesuňte grilované kuřecí maso na servírovací mísu.
    • Podávejte teplé s tradičními příspěvky jako rýží a hráškem, smaženými banány nebo čerstvým salátem.

Užijte si Cestu do lahodné kuchyně s tímto lahodným jídlem z Jamajského Jerk Kuřecího masa!

The Jerk Chicken Kings of Jamaica

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Classic Korean Bibimbap: A Vibrant and Nutritious Rice Bowl

Klasický korejský bibimbap: Živá a výživná mísa rýže

Klasické korejské jídlo Bibimbap: Živá a výživná mísa rýže Bibimbap,
Wild Jackfruit and Walnut Waldorf Salad

Salát Waldorf s divokým jackfruit a vlašskými ořechy

Divaný salát s divokým chlebíčkem a vlašskými ořechy Divaný salát