Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk kuře

2024-09-07
Journey to Gourmet Cuisine: Jamaican Jerk Chicken

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk Kuřecí maso

Jamajský Jerk Kuřecí maso je bohaté a chutné jídlo, které kombinuje sladké, ostré a slané prvky, přinášející explozi karibské chuti. Toto jídlo obsahuje kuřecí maso marinované v směsi bylinek a koření, grilované do dokonalosti a často podávané s rýží a hráškem. Charakteristická kořenící směs jerk, zahrnující ingredience jako nové koření, papričky scotch bonnet a tymián, vytváří jedinečnou chuť, která je vzrušující a utěšující.

Ingredience:

  • 4 kuřecí stehna (stehna a křidýlka)
  • 3 papričky scotch bonnet, vykostěné a nasekané
  • 1 lžíce nových koření
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletému muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kousek zázvoru (asi 2,5 cm), oloupaný a nasekaný
  • 1 svazek jarní cibulky, nasekané
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • Šťáva z 1 limetky
  • Šťáva z 1 pomeranče

Postup:

  1. Připravte Marinádu:
    • V mixéru nebo food procesoru smíchejte papričky scotch bonnet, nové koření, tymián, skořici, muškátový oříšek, sůl, pepř, hnědý cukr, česnek, zázvor, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej, šťávu z limetky a pomeranče.
    • Mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
  2. Naložte Kuřecí Maso:
    • Kuřecí stehna dejte do velkého uzavíratelného igelitového sáčku nebo mělké mísy.
    • Nalijte marinádu přes kuřecí maso, aby byly všechny kusy dobře obalené.
    • Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a nechte v lednici nejméně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc, aby chutě pronikly do kuřecího masa.
  3. Grilujte Kuřecí Maso:
    • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
    • Vyjměte kuřecí maso z marinády, nechte odkapat přebytečnou marinádu.
    • Grilujte kuřecí maso asi 35-45 minut, občas obracíce, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a maso nebude hezky zatáhlé.
  4. Podávejte:
    • Přesuňte grilované kuřecí maso na servírovací mísu.
    • Podávejte teplé s tradičními příspěvky jako rýží a hráškem, smaženými banány nebo čerstvým salátem.

Užijte si Cestu do lahodné kuchyně s tímto lahodným jídlem z Jamajského Jerk Kuřecího masa!

Don't Miss

Mexican Street Corn (Elote) – A Flavor Explosion in a Cob

Mexický uliční kukuřice (elote) – Chuťová exploze na klasu

Mexický uliční kukuřice (Elote) – Chuťová exploze na klacíku Elote
Spaghetti Bolognese Supreme: A Hearty Italian Classic with a Savory Twist

Špagety Bolognese Supreme: Sytá italská klasika s pikantní příchutí.

Spaghetti Bolognese Supreme: Srdcová italská klasika s pikantní příchutí Spaghetti