Wiener Schnitzel: Klasický rakouský lahůdka s křupavou strouhankou

2024-09-02
Wiener Schnitzel: Classic Austrian Delight with a Crispy Breaded Finish

Wiener Schnitzel: Klasický rakouský pokrm s křupavým obalováním z drobenky

Wiener Schnitzel je tradiční rakouské jídlo, které si získává srdce svých milovníků díky křupavému, zlatavému obalování a něžnému telecímu masu uvnitř. Toto jídlo je jednoduché na přípravu, ale poskytuje uspokojující křupavost a chuť, které je těžké odolat. Obvykle se podává s plátkem citronu a přílohou jako je bramborový salát nebo petrželové brambory.

Ingredience:
– 4 telecí řízky, rozklepané na tenko
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek univerzální mouky
– 2 velká vejce, rozšlehaná
– 1 šálek strouhanky
– 1 šálek rostlinného oleje nebo očištěného másla (na smažení)
– Plátky citronu, k podávání

Postup:

1. Příprava telecích řízků: Každý telecí řízek položte mezi dvě kusy potravinářské fólie a pomocí paličky na maso je rozklepejte na tloušťku přibližně 1/4 palce. Ochutnejte solí a pepřem z obou stran.

2. Příprava stanic na obalování: Připravte si tři mělké misky nebo talíře:
– Jedna s moukou
– Jedna s rozšlehanými vejci
– Jedna se strouhankou

3. Obalování telecích řízků: Nejprve obalte každý řízek v mouce a odklepáním odstraňte přebytečnou mouku. Poté namočte do rozšlehaných vajec, aby byl pořádně obalen. Nakonec ho přitiskněte do strouhanky a opět zajistěte rovnoměrné obalení. Dejte stranou na talíř.

4. Rozehřejte olej: Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo očištěné máslo na středně vysokou teplotu, dokud nezatřpytí. Můžete zjistit, že je olej připraven, tak, že do něj vhodíte pár strouhanek; měly by syčet a rychle zezlátnout.

5. Smažení řízků: Šetrně vložte obalené telecí řízky do horkého oleje, dbejte na to, abyste nepřecpali pánev. Smažte přibližně 2-3 minuty na každou stranu, nebo dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a nebudou křupavé. Může se stát, že budete muset tuto operaci provést po částech.

6. Odstavte a podávejte: Jakmile jsou řízky hotové, přesuňte je na talíř s papírovým ubrouskem, aby se setřel přebytečný olej. Podávejte okamžitě, ozdobené plátkem citronu a s vaší volbou přílohy.

Dobrou chuť k chutnému křupavému telecímu Wiener Schnitzel!

Don't Miss

Heavenly Creamy Avocado Enchiladas Perfect for Any Occasion

Nebesky krémové avokádové enchilády perfektní na každou příležitost

Božsky krémové avokádové enchilády perfektní na každou příležitost Chcete své
Emerald Isle Risotto: A Hearty, Flavorful, Comforting Italian Delight

Smaragdový ostrov Risotto: Hřejivá, chutná italská lahůdka

Emerald Isle Risotto: Chutný, bohatý a pohodlný italský pokrm Emerald