Rozpustilý grilovaný sýr s rajskou polévkou

2024-07-20
Ooey-Gooey Melty Grilled Cheese with Tomato Soup

Ooey-Gooey Melty Grilled Cheese s rajčatovou polévkou

Jste připraveni okořenit své chuťové pohárky pohodovým klasikem? Toto jídlo kombinuje neodolatelný šarm grilovaného sendviče s rozkošnou rajčatovou polévkou. Je to dokonalý recept na útulný pokrm, který je rychlý a snadný na přípravu. Připravte se na kroky, jak vytvořit tento srdcervoucí kombinace!

Popis:
Grilovaný sýr má vrstvy tavitelného roztaveného sýra mezi plátky zlatavého, křupavého chleba. Rajčatová polévka je krémová a chutná, nabízí lahodného společníka k vašemu sendviči. Tato kombinace je ideální pro pohodový oběd, večeři, nebo kdykoliv, kdy potřebujete teplý objetí ve formě polévky a sendviče.

Ingredience:

Pro grilovaný sýr

  • 4 plátky vašeho oblíbeného chleba (s kyselým těstem nebo bílý chléb ze žitné mouky jsou vhodné)
  • 4 lžíce másla, změklého
  • 4 plátky sýra cheddar
  • 2 plátky sýra mozzarella (volitelné)
  • Sůl, podle chuti

Pro rajčatovou polévku

  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 plechovky (každá 28 uncí) celých oloupaných rajčat
  • 2 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř, podle chuti
  • 1 lžička cukru (volitelné, pro vyvážení kyselosti)
  • Sušený bazalka nebo petržel, k ozdobení

Postup:

    Příprava rajčatové polévky

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej nebo máslo na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nebude průhledná, asi 5 minut.
  2. Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu.
  3. Přidejte celá oloupaná rajčata (včetně šťávy) a vývar. Přiveďte k varu, pak snižte oheň a nechte vařit asi 20 minut.
  4. Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku dohladka. Alternativně opatrně přelijte polévku do obyčejného mixéru po částech a míchejte dohladka.
  5. Vraťte rozmixovanou polévku zpět do hrnce, vmíchejte smetanu ke šlehání a osolte, opepřete a přidejte cukr (pokud používáte). Vařte dalších 5 minut. Držte teplé až do podávání.
  6. Příprava grilovaného sýra

  7. Předehřejte nelepivou pánev nebo gril na střední oheň.
  8. Na jednu stranu každého plátku chleba natrijte máslo. Položte jeden plátek sýra cheddar na neomazanou stranu dvou plátků chleba. Přidejte plátek mozzarelly, pokud používáte, a navrch každého plátku sýr cheddar. Na vrch položte další plátek chleba s máslem ustřed ven.
  9. Sendviče položte na předehřátou pánev. Vařte, dokud chléb nezezlátne a sýr začne tát, asi 3–4 minuty na každou stranu. Při vaření lehce stlačte špachtli, aby se sýr rovnoměrně roztavil.
  10. Sendviče odeberte z pánve a nechte je chvíli vychladnout před řezem na půlky.
  11. Podávání

  12. Nalejte rajčatovou polévku do mís a ozdobte čerstvým bazalkem nebo petrželí.
  13. Podávejte grilované sendviče sýrem vedle polévky k namáčení. Dobrou chuť!

Podleťte se v tomto klasickém duu a nechte teplé, roztavené dobré pocity vzít vás zpět ke jednodušším dobám!

Don't Miss

Journey to Gourmet Cuisine: Jamaican Jerk Chicken

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk kuře

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk Kuřecí maso Jamajský Jerk
Hearty Italian Minestrone Soup with Nutritious Vegetables and Savory Herbs

Srdnatá italská minestrone polévka s výživnou zeleninou a aromatickými bylinkami.

„`html Srdcová italská polévka minestrone s výživnou zeleninou a lahodnými