Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk Kuřecí maso
Jamajský Jerk Kuřecí maso je bohaté a chutné jídlo, které kombinuje sladké, ostré a slané prvky, přinášející explozi karibské chuti. Toto jídlo obsahuje kuřecí maso marinované v směsi bylinek a koření, grilované do dokonalosti a často podávané s rýží a hráškem. Charakteristická kořenící směs jerk, zahrnující ingredience jako nové koření, papričky scotch bonnet a tymián, vytváří jedinečnou chuť, která je vzrušující a utěšující.
Ingredience:
- 4 kuřecí stehna (stehna a křidýlka)
- 3 papričky scotch bonnet, vykostěné a nasekané
- 1 lžíce nových koření
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletému muškátového oříšku
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžíce hnědého cukru
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek zázvoru (asi 2,5 cm), oloupaný a nasekaný
- 1 svazek jarní cibulky, nasekané
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku olivového oleje
- Šťáva z 1 limetky
- Šťáva z 1 pomeranče
Postup:
- ***Připravte Marinádu:
- V mixéru nebo food procesoru smíchejte papričky scotch bonnet, nové koření, tymián, skořici, muškátový oříšek, sůl, pepř, hnědý cukr, česnek, zázvor, jarní cibulku, sójovou omáčku, olivový olej, šťávu z limetky a pomeranče.
- Mixujte, dokud nedostanete hladkou pastu.
- ***Naložte Kuřecí Maso:
- Kuřecí stehna dejte do velkého uzavíratelného igelitového sáčku nebo mělké mísy.
- Nalijte marinádu přes kuřecí maso, aby byly všechny kusy dobře obalené.
- Zavřete sáček nebo zakryjte mísu a nechte v lednici nejméně 4 hodiny nebo nejlépe přes noc, aby chutě pronikly do kuřecího masa.
- ***Grilujte Kuřecí Maso:
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Vyjměte kuřecí maso z marinády, nechte odkapat přebytečnou marinádu.
- Grilujte kuřecí maso asi 35-45 minut, občas obracíce, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a maso nebude hezky zatáhlé.
- ***Podávejte:
- Přesuňte grilované kuřecí maso na servírovací mísu.
- Podávejte teplé s tradičními příspěvky jako rýží a hráškem, smaženými banány nebo čerstvým salátem.
Užijte si Cestu do lahodné kuchyně s tímto lahodným jídlem z Jamajského Jerk Kuřecího masa!
The source of the article is from the blog maltemoney.com.br