Perfectly Crisp French Provencal Savory Tart with Vegetables & Goat Cheese

Perfektně křehký francouzský Provencalský slaný koláč se zeleninou a kozím sýrem

Tento francouzský Provencalský slaný koláč nabízí jemný a křehký těsto plněné hojným množstvím pečené zeleniny a krémovým kozím sýrem. Je obohacen provensálskými bylinkami, které koláču propůjčují rustikální, zemité chutě. Toto jídlo skvěle poslouží jako hlavní chod lehkého oběda nebo jako okouzlující předkrm na večeři.

Suroviny

  • 1 plát listového těsta, rozpuštěné
  • 1 středně velká cuketa, na tenké plátky
  • 1 červená paprika, na tenké plátky
  • 1 žlutá paprika, na tenké plátky
  • 1 malá lilek, na tenké plátky
  • 1 červená cibule, na tenké plátky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bylinek de Provence
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 4 unce kozího sýra, na drobení
  • Čerstvé bazalkové lístky k dozdobení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte listové těsto na obdélník nebo kruh, podle velikosti pekáčku. Položte rozválené těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  3. V misce smíchejte cuketu, papriky, lilky a červenou cibuli s olivovým olejem, bylinkami de Provence, solí a pepřem, dokud nejsou dobře potaženy.
  4. Rovnoměrně rozmístěte kořeněné plátky zeleniny nahoru na listové těsto, ponechajte malý okraj kolem okrajů.
  5. Přes zeleninu posypte rozdroleným kozím sýrem.
  6. Otočte okraje listového těsta přes náplň, skládejte ho jako ozdobný lem.
  7. Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavé a zelenina měkká.
  8. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout před krájením.
  9. Před podáváním ozdobte čerstvými bazalkovými lístky.

Tento provensálský koláč je vynikajícím způsobem, jak prezentovat čerstvou, sezónní zeleninu a užívat si krémovou chuť kozího sýra a aromatickou směs provensálských bylinek. Požívejte ho teplý nebo v pokojové teplotě jako rozkošné a vizuálně přitažlivé jídlo.

The source of the article is from the blog yanoticias.es

Web Story