Hearty Homestyle Chicken and Tomato Hotpot with Herb-Infused Broth

Srdce Doma Vyrobený kuřecí a rajčatový horký hrnec s bylinkovým vývarem

Tento pohodlný horký hrnec nabízí bohaté, hřejivé chutě ideální pro ty útulné večery doma nebo společné svátky s milovanými. Bylinkový vývar obohacuje něžné kousky kuřete, měkké brambory a rajčata, vytvářejíce výživné a zasytitelné jídlo, které vás zahřeje zevnitř.

### Ingredience:

Pro vývar:
– 4 hrnky kuřecího vývaru
– 1 bobkový list
– 2 větvičky čerstvého tymiánu
– 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
– 3 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– Sůl a pepř podle chuti

Pro horký hrnec:
– 1,5 libry kuřecího stehna bez kostí a kůže, nakrájené na kousky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 2 hrnky brambor, nakrájených na kostičky
– 3 velká rajčata, nakrájená
– 1 hrnek mrkve, nakrájené na plátky
– 1 hrnek celeru, nakrájeného
– 2 lžíce rajčatové pasty
– 1 hrnek smetany ke šlehání
– 1 polévková lžíce Worcestershire omáčky
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

### Postup:

1. Připravte vývar:
– V hrnci smíchejte kuřecí vývar, bobkový list, tymián, rozmarýn, nadrobno nasekaný česnek, a špetku soli a pepře.
– Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit 20 minut. Procedujte vývar, odstraňte bylinky a dejte stranou.

2. Opečte kuře:
– Na pánvi nebo v nizozemském hrnci rozpalte olivový olej na středně vysoké teplotě.
– Přidejte kusy kuřete a opečte je do zlatova ze všech stran. Odstraňte a dejte stranou.

3. Orestujte zeleninu:
– Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli, celer a mrkev. Orestujte až cibule zezelená.
– Přidejte nakrájené brambory a rajčata a vařte, dokud nezměknou, asi 5-7 minut.

4. Smíchejte ingredience:
– Vraťte opečené kuře zpět do pánve a promíchejte s orestovanou zeleninou.
– Vmíchejte rajčatovou pastu a Worcestershire omáčku.
– Jemně nalijte do hrnce bylinkový kuřecí vývar a přiveďte směs k varu.

5. Vařte na mírném ohni:
– Jakmile začne vařit, snižte teplotu a nechte vařit 30-40 minut, aby se chutě spojily a brambory změkly.

6. Přidejte smetanu:
– Vmíchejte smetanu ke šlehání a nechte horký hrnec vařit dalších 10 minut, aby zhoustl.

7. Podávejte:
– Nalijte horký hrnec do mističek a ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.
– Podávejte horké spolu s křupavým chlebem pro kompletní a sýtné jídlo.

Užijte si teplou domáckou chuť tohoto chutného kuřecího a rajčatového hrnce!

The source of the article is from the blog radiohotmusic.it

Web Story