Rychlý Gazpacho: Chladivá letní lahůdka plná čerstvých chutí

2024-07-02
Zippy Gazpacho: A Chilled Summer Delight Bursting with Fresh Flavors

„`html

Nápoje Zippy Gazpacho: Osvežující letní lahůdka plná čerstvých chutí

Gazpacho je klasická španělská studená polévka, která je dokonale osvěžující v horký letní den. Obsahuje směs zralých rajčat, okurek a paprik, vytvářející živou a pikantní chuť. Tento recept dodává šťavnatý nádech s náznakem koření z jalapeños, čímž se stává osvěžujícím předkrmem nebo lehkým, zdravým jídlem.

Suroviny:

  • 6 zralých rajčat, oloupaných a nasekaných
  • 1 velká okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 malá červená cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 jalapeño paprika, zbavená semínek a nasekaná (volitelně, pro extra šťávu)
  • 3 šálky rajčatové šťávy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr nebo bazalka na ozdobu

Postup:

  1. V misce smíchejte nasekaná rajčata, okurku, červenou papriku, zelenou papriku, červenou cibuli, česnek a jalapeño papriku (pokud používáte).
  2. Přendejte polovinu směsi do mixéru nebo food processoru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Nalijte směs zpět do mísy se zbývajícími nakrájenými zeleninami.
  3. Vmíchejte rajčatovou šťávu, olivový olej a červený vinný ocet. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience pečlivě nespojí.
  4. Ochutnejte solí a černým pepřem podle chuti. Podle potřeby upravte koření.
  5. Zakryjte mísu a nechte gazpacho minimálně 2 hodiny v lednici, aby chutě prolínaly a polévka dobře vychladla.
  6. Před podáváním dobře promíchejte polévku a případně upravte koření.
  7. Podávejte chladné, ozdobené čerstvě nasekaným koriandrem nebo bazalkou a užijte si svěžest tohoto lahodného gazpacha!

„`

Don't Miss

Tangy Yogurt Eggplant Delight

Ostrý jogurtový lilkový požitek

Sladký jogurtový lilkový svátek Sladký jogurtový lilkový svátek je bohaté
Savory Roasted Butternut Squash and Arugula Salad with Toasted Pecans and Cranberries

Lahodný pečený dýňový salát s rukolou, praženými pekanovými ořechy a brusinkami

Slaná pečená dýňová a rukolová salát s opečenými pekanovými oříšky