Želé Fíkový a tvarohový dezert: Rozkošný koláč plný lahodných chutí

2024-06-21
Jammy Fig and Yogurt Tart: A Decadent Dessert Delight

„`html

Jammy fig a jogurtový koláč: Výtečná sladkost

Tento jammy fig a jogurtový koláč je lahodná a jedinečná pochoutka, která spojuje přirozenou sladkost fíků s krémovou kyselostí jogurtu. Křehký koláčový korpus poskytuje dokonalou základnu pro lahodnou fíkovou marmeládu a jogurtovou náplň, čímž se stává elegantním a lákavým pohoštěním pro jakoukoli příležitost. Kombinace textur a chutí jistě imponuje vašim hostům a zanechá je toužící po více.

Suroviny:

  • 1 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku studené nesolené másla nakrájeného na kostky
  • 1 velké žloutek
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 šálek fíkové marmelády
  • 1 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Čerstvé fíky, nakrájené (jako ozdoba)
  • Čerstvé lístky máty (volitelné, jako ozdoba)

Příprava:

  1. Začněte přípravou koláčového těsta. Ve food procesoru smíchejte mouku, cukr a sůl. Mixujte.
  2. Přidejte studené nakrájené máslo do food procesoru a mixujte, dokud se směs nepodobá hrubým drobkám.
  3. V malé míse smíchejte žloutek a studenou vodu. Přidejte tuto směs do food procesoru a mixujte, dokud těsto začne držet pohromadě.
  4. Vyndejte těsto na lehce pomoučený povrch a vytvarujte ho do disku. Zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut v lednici.
  5. Předehřejte troubu na 175°C. Vyválejte těsto na lehce pomoučeném povrchu a vsuňte ho do 9palcové formy na tarta, ořízkněte případný přebytek těsta. Dno propíchejte vidličkou a vyložte pergamenovým papírem. Naplňte pečicím těstem nebo sušenými fazolemi.
  6. Koláč pečte 15 minut, pak odeberte pergamenový papír a těžiště a pečte dalších 10 minut, nebo dokud zlatavý. Nechte úplně vychladnout.
  7. Rovnoměrně rozetřete fíkovou marmeládu na vychlazený koláčový korpus.
  8. V míse ušlehejte dohromady řecký jogurt, med a vanilkový extrakt dohladka. Rozetřete této směsí přes vrstvu fíkové marmelády.
  9. Rovnoměrně rozmístěte čerstvé plátky fíků na vrchu jogurtové náplně jako krásnou ozdobu. Přidejte čerstvé lístky máty, pokud chcete.
  10. Koláč dejte alespoň na 1 hodinu do lednice před podáním, aby chutě do sebe zapadly a koláč se zpevnil.

Návrh servírování:

Podávejte jammy fig a jogurtový koláč chlazený. Skvěle ladí s bylinkovým čajem nebo sklenkou dezertního vína. Tento lahodný koláč je ideální pro speciální večeře, brunche nebo kdykoliv chcete ohromit své hosty výjimečným dezertem.
„`

Don't Miss

Spicy Thai Basil Chicken (Pad Kra Pao Gai)

Pikantní thajské bazalkové kuře (Pad Kra Pao Gai)

Plněné thajské kuře s bazalkou (Pad Kra Pao Gai) Plněné
Pasta Primavera: A Vibrant, Veggie-Packed Delight

Pasta Primavera: Skvělá italská pochoutka plná zeleniny

Pasta Primavera: Barevná, zeleninou nabitá lahůdka Pasta Primavera je klasické