Orestovaná quinoa s kořeněným tofu a zeleninou

2024-06-16
Sautéed Quinoa with Spiced Tofu and Vegetables

Orestovaná quinoa se zauzeným tofu a zeleninou

Tento lahodný pokrm spojuje zemitou dobrodušnost quinoy s bohatými příchutěmi zauzeného tofu a živou směsí zeleniny. Je to perfektní jídlo pro ty, kteří hledají zdravou a přesto sytou možnost naloženou rostlinným proteinem. Lehce orestovaná textura quinoy spolu s aromatickými kořeněnými bylinkami na toufu dělá každé sousto chutným zážitkem. Tento recept je skvělý jak na oběd, tak na večeři – je zdravý a chutný zároveň.

Suroviny:

  • 1 šálek quinoy
  • 2 šálky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 kostka (14 oz) tuhého tofu, odkapané a nakrájené na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje, rozdělené
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 cuketa, nakrájená na kousky
  • 1 šálek cherry rajčat, rozkrojených napůl
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 2 jarní cibulky, nakrájené
  • S čerstvou petrželí nebo koriandrem na ozdobu

Postup:

  1. Uvařte Quinou: Propláchněte kinoa pod studenou vodou. V hrnci přiveďte zeleninový vývar nebo vodu k varu. Přidejte kinou a snižte teplotu na minimum. Zakryjte a vařte přibližně 15 minut, dokud quinoa nebude měkká a absorbovala veškerou tekutinu. Nakonec rozprostřete vidličkou a odložte na stranu.
  2. Připravte Tofu: Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nakrájené tofu a vařte, dokud nezezlátne ze všech stran, asi 5-7 minut. Posypte uzenou paprikou, mletým kmínem, kurkumou, solí a pepřem přes tofu a dobře promíchejte. Pokračujte v vaření dalších 2-3 minuty, abyste opečeli koření. Odstavte tofu z pánve a odložte ho stranou.
  3. Orestujte Zeleninu: Na téže pánvi rozehřejte zbývající lžíci olivového oleje. Přidejte nastrouhaný česnek a orestujte asi 30 sekund, dokud nezačne vonět. Přidejte nakrájenou červenou papriku a cuketu. Vařte, dokud zelenina nebude měkká, asi 5 minut.
  4. Slučte Suroviny: Přidejte cherry rajčata a uvařenou quinou na pánvi. Dobře promíchejte všechny suroviny. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se rajčata mírně nezměknou.
  5. Dokončete a Podávejte: Vraťte zauzené tofu na pánvi a jemně vše promíchejte. Vařte dalších 2 minuty, jen do ohřátí. Odstraňte z tepla a vmíchejte nakrájené jarní cibulky. Ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem a podávejte teplé.

Požívejte svou orestovanou quinou s tofu a zeleninou!

Delicious Crispy Soy Garlic Tofu

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Squash and Quinoa Stuffed Peppers: A Wholesome & Nutritious Delight

Plněné papriky se squashem a quinoou: Zdravá a výživná lahůdka

Dýňové a květákem plněné papriky: Zdravá a výživná lahůdka Dýňové
Herbed Honey Dijon Chicken Delight

Kuřecí pochoutka s bylinkovým medem a dijonskou hořčicí

Medově hořčičné kuře s bylinkami Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnaté