Vlahodné křupavé korejské smažené kuře

2024-06-15
Deliciously Crunchy Korean Fried Chicken

Výborně křupavý korejský smažený kuřecí

Korejské smažené kuře, známé také jako „KFC,“ je populární a neuvěřitelně chutné jídlo, které se skládá z křupavých kuřecích kousků dvojitě smažených a obalených ve sladké a pikantní omáčce. Toto jídlo je oblíbené pro svou dokonalou kombinaci křupavé textury a slané polevy, což z něj činí hit na jakoukoli příležitost.

Ingredience:

Na kuře:

  • 1 kg kuřecích stehenních nebo křídel
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek kukuřičného škrobu
  • 1 šálek studené vody
  • 2 šálky rostlinného oleje (na smažení)

Na omáčku:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce gočudžangu (korejská červená papriková pasta)
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • Restovaná semínka sezamu (na ozdobu)
  • Nakrájené jarní cibulky (na ozdobu)

Postup:

1. Příprava kuřete:

Ochutnejte kousky kuřete solí a pepřem. V míse smíchejte hladkou mouku a kukuřičný škrob. Postupně přilijte studenou vodu do směsi a míchejte, až získáte hladké těsto.

2. Ohřejte olej:

Ve velkém hrnci nebo fritéze ohřejte rostlinný olej na 175°C.

3. Smažte kuře:

Každý kousek kuřete ponořte do těsta a nechte odkapat přebytečnou tekutinu. Smažte kuře po dávkách, dokud nebude zlatavé a křupavé, asi 8-10 minut na dávku. Vytáhněte kuře a nechte odkapat na papírové utěrce na talíři.

4. Dvojitě smažte pro extra křupavost:

Jakmile budou všechny kousky kuřete uvařeny, zvýšte teplotu oleje na 190 °C. Smažte kousky kuřete znovu po dobu 2-3 minut, dokud nezískají navíc křupavost. Opět nechte odkapat na papírových utěrkách.

5. Připravte omáčku:

V malém hrnci smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, med, hnědý cukr, gočudžang, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a sezamový olej. Přiveďte směs k varu na středním ohni, občas míchejte, až omáčka zhoustne, asi 5 minut.

6. Obalte kuře:

Položte smažené kousky kuřete do velké mísy. Přelijte omáčkou přes kuře a promíchejte, dokud nebudou kousky všechny rovnoměrně obalené.

7. Ozdobte a podávejte:

Přesuňte obalené kuře na servírovací mísu. Ozdobte restovanými semínky sezamu a nasekanou jarní cibulkou. Podávejte ihned a vychutnejte si výborné korejské smažené kuře!

Crunchy Korean fried chicken recipe (Dakgangjeong: 닭강정)

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Quinoa and Kale Stir-Fry: An Exquisite Quick and Nutritious Delight

„Restování kvinoje a listové kapusty: lahodná rychlá a výživná pochoutka“

Quinoa a Kale Stir-Fry: Vynikající rychlé a živinami nabitá rozkoš
Khachapuri: Traditional Georgian Cheese-Filled Bread

Khachapuri: Tradiční gruzínský chléb plněný sýrem

Khachapuri: Tradiční gruzínský chléb plněný sýrem Khachapuri je lahodné a