Vynikající námořník po záhřebsku s bramborem a klubem

Výtečná zalíbení se zagrebským treskem a bramborovým pohlazením

Zagrebský treska a bramborovka, tradiční chorvatské jídlo, je oslavováno pro své jemné a přesto lahodné chutě. Kombinace čerstvých filetů tresky a něžných brambor vytváří harmonii textur a chutí, která je jak pohodlná, tak chutná. Toto jídlo přinese na váš stůl nádech Středomoří, obohacený aromatickými bylinkami a špetkou citrónové kůry. Perfektní pro sytou rodinnou večeři, toto jídlo je nejen uspokojivé, ale také potěšení pro chuťové buňky.

Read the article

Suroviny:- 4 filety tresky (asi 150g každý)- 800 g brambor- 1 velká cibule, jemně nasekaná- 3 stroužky česneku, drcené- 1 citrón (kůra a šťáva)- 100 ml suchého bílého vína- 2 lžíce olivového oleje- Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)- Sůl a pepř podle chuti- Volitelně: špetka uzené papriky pro extra chuť

Read the article

Postup:

Read the article

1. **Příprava brambor:** - Oloupejte a nakrájejte brambory na tenké plátky. - V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vařte bramborové plátky asi 5-7 minut, dokud začnou změkčovat. Sceďte a dejte stranou.

Read the article

2. **Předehřejte troubu:** - Předehřejte troubu na 180°C (350°F).

Read the article

3. **Příprava pekáč:** - Na velký pekáč pokapejte 1 lžíci olivového oleje. - Na dno pekáče rovnoměrně rozmístěte předvařené bramborové plátky.

Read the article

4. **Orestujte cibuli a česnek:** - Na pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. - Přidejte nasekanou cibuli a vařte dozlatova, asi 5 minut. - Přidejte drcený česnek a vařte další minutu za častého míchání.

Read the article

5. **Přidejte víno a citrón:** - Nalijte bílé víno a nechte provařit pár minut. - Přidejte citronovou kůru a šťávu a vše dobře promíchejte.

Read the article

6. **Vrstvení filetů:** - Položte filety tresky na vrchol vrstvy brambor v pekáči. - Zalijte cibulově-česnekovo-vinnou směsí přes tresku a brambory, zajistěte, aby bylo vše rovnoměrně pokryto.

Read the article

7. **Pečte:** - Zakryjte pekáč a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud nebude ryba propečená a brambory měkké.

Read the article

8. **Dokončovací úpravy:** - Odstraňte fólii a nechte jídlo péct odkryté dalších 5 minut, nechte, aby se vrchní část trochu zazlatila. - Volitelně: Před posledními 5 minutami posypte na jídlo špetkou uzené papriky pro dodatečnou chuť.

Read the article

9. **Ozdoba a podávání:** - Vyjměte jídlo z trouby a nechte chvíli odpočinout. - Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.

Read the article

Užijte si tuto výtečnou zalíbení se zagrebským treskem a bramborovým pohlazením s sklenkou svého oblíbeného bílého vína a křupavou zeleninovou salátem pro kompletní jídlo.

Read the article

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Maestro Pasta