Podejte se na kulinářskou cestu na poloostrov Yucatán s naším lahodným mistickým pikantním kuřetem z Jukatánu. Toto jídlo kombinuje směs živých koření a citrusových kůr pro vytvoření hluboké chutné zkušenosti podobné bohaté a pohnuté kultuře, ze které pochází. Každé sousto je oslavou starověkých vlivů Mayů smíchaných s moderním pikantem, slibuje harmonickou explozi chutí, které tančí na vašem patře.
### Ingredience ###:
- 4 kousky kůže zbavených kuřecích prsou- 2 lžíce olivového oleje- 2 lžičky mletého kmínu- 1 lžička sušeného oregana- 1/2 lžičky uzené papriky- 1/2 lžičky mletého koriandru- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti- Šťáva a kůra z 2 limetek- Šťáva z 1 pomeranče- 3 stroužky česneku, nasekané- 1 malá červená cibule, jemně nasekaná- 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky- Kýženy limetek a čerstvé větvičky petrželky na ozdobu
### Postup ###:
1. Připravte marinádu: V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, kůru limetky, pomerančovou šťávu, nasekaný česnek, oregano, kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
2. Naložte kuře: Položte kuřecí prsa do velkého sáčku uzavíratelného zipem nebo do skleněné nádoby. Nalijte marinádu na kuře a uzavřete sáček nebo nádobu. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc, aby chutě pronikly do masa.
3. Ugrilujte kuře: Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí prsa z marinády, otřete nadbytečnou tekutinu a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a kuře není propečené. Alternativně si můžete připravit v grilovací pánvi na plotně nebo pečení v troubě na 190°C po dobu 20-25 minut.
4. Připravte přílohu: Zatímco se kuře griluje, smíchejte jemně nasekanou červenou cibuli a nasekanou petrželku v malé misce. Dejte stranou.
5. Podávejte: Po uvaření přenesete kuřecí prsa na servírovací talíř. Na každé kuřecí prso položte směs cibule a petrželky. Ozdobte kýženami limetky a čerstvými větvičkami petrželky pro další barvu a chuť.
6. Dobrou chuť: Podávejte vaše mistické pikantní kuře z Jukatánu s vašimi oblíbenými přílohami, jako je rýže, fazole nebo čerstvý salát, abyste dokončili tuto živou jukatánskou hostinu.
Vychutnejte si robustní a kyselé chutě tohoto jídla, ideální pro přenesení kousku poloostrova Yucatán na váš stůl.
Please share by clicking this button!
Visit our site and see all other available articles!