Mystický Jukatánský pikantní kuřecí: Fiesta chutí z poloostrova Yucatán

Mystické pikantní kuře z Jukatánu: Fiesta chutí z poloostrova Yucatán

Podejte se na kulinářskou cestu na poloostrov Yucatán s naším lahodným mistickým pikantním kuřetem z Jukatánu. Toto jídlo kombinuje směs živých koření a citrusových kůr pro vytvoření hluboké chutné zkušenosti podobné bohaté a pohnuté kultuře, ze které pochází. Každé sousto je oslavou starověkých vlivů Mayů smíchaných s moderním pikantem, slibuje harmonickou explozi chutí, které tančí na vašem patře.

Read the article

### Ingredience ###:

Read the article

- 4 kousky kůže zbavených kuřecích prsou- 2 lžíce olivového oleje- 2 lžičky mletého kmínu- 1 lžička sušeného oregana- 1/2 lžičky uzené papriky- 1/2 lžičky mletého koriandru- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti- Šťáva a kůra z 2 limetek- Šťáva z 1 pomeranče- 3 stroužky česneku, nasekané- 1 malá červená cibule, jemně nasekaná- 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky- Kýženy limetek a čerstvé větvičky petrželky na ozdobu

Read the article

### Postup ###:

Read the article

1. Připravte marinádu: V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, kůru limetky, pomerančovou šťávu, nasekaný česnek, oregano, kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, olivový olej, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

Read the article

2. Naložte kuře: Položte kuřecí prsa do velkého sáčku uzavíratelného zipem nebo do skleněné nádoby. Nalijte marinádu na kuře a uzavřete sáček nebo nádobu. Nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc, aby chutě pronikly do masa.

Read the article

3. Ugrilujte kuře: Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí prsa z marinády, otřete nadbytečnou tekutinu a grilujte přibližně 6-7 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a kuře není propečené. Alternativně si můžete připravit v grilovací pánvi na plotně nebo pečení v troubě na 190°C po dobu 20-25 minut.

Read the article

4. Připravte přílohu: Zatímco se kuře griluje, smíchejte jemně nasekanou červenou cibuli a nasekanou petrželku v malé misce. Dejte stranou.

Read the article

5. Podávejte: Po uvaření přenesete kuřecí prsa na servírovací talíř. Na každé kuřecí prso položte směs cibule a petrželky. Ozdobte kýženami limetky a čerstvými větvičkami petrželky pro další barvu a chuť.

Read the article

6. Dobrou chuť: Podávejte vaše mistické pikantní kuře z Jukatánu s vašimi oblíbenými přílohami, jako je rýže, fazole nebo čerstvý salát, abyste dokončili tuto živou jukatánskou hostinu.

Read the article

Vychutnejte si robustní a kyselé chutě tohoto jídla, ideální pro přenesení kousku poloostrova Yucatán na váš stůl.

Read the article

Did you like this story?

Please share by clicking this button!

Visit our site and see all other available articles!

Maestro Pasta