Tex-Mex Wax Beans Delight with Avocado Salsa

Tex-Mex Wax Beans Delight s Avokádovou Salsou

„`html

Tento živý tex-mex pokrm kombinuje křupavost a barvy fazolí s krémovou chuťou avokádové salsy. Je to lahodná směs čerstvých zeleninových surovin a smělých chutí, perfektní pro letní fiestu nebo sytý přílohu. Kontrastní textury a pikantní dresink tuto pochoutku činí neodolatelnou volbou pro jakékoliv jídlo.

Suroviny:

  • 2 šálky čerstvých fazolí, očištěných a nakrájených na kousky asi 2,5 cm
  • 1 zralý avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek cherry rajčat, rozkrojených
  • 1/2 šálku červené cibule, jemně nakrájené
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru, nakrájeného
  • 1 jalapeňo paprička, vyčištěná a nasekaná
  • Šťáva z 1 limetky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Volitelně: nastrouhaný queso fresco nebo feta sýr na ozdobu

Postup:

  1. Přiveďte větší hrnec osolené vody k varu. Přidejte fazole a vařte asi 5 minut, dokud nezjemní, ale zůstanou křupavé. Proceďte a ponořte do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Opět proceďte a odložte.
  2. V míse smíchejte nakrájené avokádo, cherry rajčata, červenou cibuli, koriandr a jalapeňo. Míchejte opatrně, abyste nerozmačkali avokádo.
  3. V menší misce promíchejte šťávu z limetky, olivový olej, sůl a pepř. Polijte dresing přes avokádovou směs a jemně promíchejte, aby se všechno obalilo.
  4. Přidejte chlazené fazole do mísy a jemně promíchejte. Případně přidejte další sůl a pepř podle chuti.
  5. Nakonec salát přendejte na servírovací talíř nebo jednotlivé talíře. Pokud chcete, posypte nadrobno nastrouhaným queso fresco nebo fetou.
  6. Podávejte ihned a užijte si čerstvé, živé chutě tohoto Tex-Mex Wax Beans Delight s Avokádovou Salsou!

„`

The source of the article is from the blog regiozottegem.be