Sójové losos s špenátom posypaný sezamom

2024-08-27
Soy-Glazed Salmon with Sesame Spinach

Losos s sójovým polevou a sezamem na špenáte

Tento lahodný losos s sójovou polevou a sezamovým špenátem je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje bohaté chutě sojové omáčky, zázvoru a česneku s živými, zelenými špenátovými listy. Je to ideální jídlo pro ty, kteří si chtějí pochutnat na slaném a zároveň zdravém večeři.

Ingredience:

Na sójový losos:
4 filety lososa
1/4 šálku sójové omáčky
2 lžíce medu
1 lžička rýžového octa
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce olivového oleje
Sezamová semínka a nasekaná jarní cibulka na ozdobu

Na sezamový špenát:
450 g čerstvého špenátu, omytého a očištěného
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sezamových semínek
Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Marinování lososa:
– V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, zázvor, česnek a sezamový olej.
– Lososové filety dejte do mělké nádoby a zalijte je marinádou. Nechte je marinovat v lednici minimálně 30 minut.

2. Příprava lososa:
– Troubu předehřejte na 190°C.
– Na pevné pánvi rozehřejte olivový olej při středně vysoké teplotě.
– Jakmile je pánev horká, vyjměte losos z marinády (marinádu si nechte) a filety dejte na pánev pokožkou nahoru.
– Losos zprudka osmahněte asi 2 minuty, dokud nevytvoří křupavou krustu.
– Otočte lososa a přelijte přes něj zbylou marinádu.
– Pánvi s lososem vložte do předehřáté trouby a pečte 8-10 minut, nebo dokud losos není naprosto propečený a lehce se drolí vidličkou.

3. Příprava sezamového špenátu:
– Zatímco losos peče, na pánvi rozehřejte sezamový olej na střední teplotě.
– Přidejte špenát a krátce poduste, asi 2-3 minuty, než zvadne.
– Přimíchejte sójovou omáčku a sezamová semínka, osolte a opepřete podle chuti. Odstavte z tepla.

4. Podávání:
– Filety lososa servírujte a přelijte jakoukoliv zbývající polevou z pánve.
– Podávejte se sezamovým špenátem.
– Ozdobte sezamovými semínky a nasekanou jarní cibulkou.

Pochutnejte si na lahodném lososu s sójovou polevou a sezamovým špenátem jako vyváženém a chutném jídle! 🍽️

Asian Glazed Salmon

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Don't Miss

Hearty Mushroom and Emmental Cheese Omelet: A Perfect Breakfast Delight

Srdcovitý hubový omeleta s ementálnym syrom: Dokonalá raňajková lahôdka

Srdcová hubová omeleta s Emmentalom: Dokonalá raňajková lahôdka Táto Srdcová
Deliciously Warm Upside-Down Pineapple Cake: A Sweetly Refreshing Retro Delight

Lahodne teplý ananásový koláč obrátený hore nohami: Sladko osviežujúca retro lahôdka.

Výborne teplý Ananásový koláč prekvapení: Sladko osviežujúca retro lahôdka „`html