Savory Thai Red Curry with Vegetables and Tofu

Výborná thajská červená kari s zeleninou a tofu

Tento lahodný thajský červený kari je živoucí a chutnou pochoutkou, která kombinuje směs čerstvé zeleniny a tofu, dusenou v bohaté a krémové kokosové omáčce s kari. Perfektní pro útulné jídlo, toto jídlo je zároveň syté a výživné a přinese do vaší kuchyně chuť Thajska.

Suroviny:

  • 2 lžíce červeného kari pasty
  • 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená
  • 1 cuketa, nasekaná
  • 1 šálek žampionů, nakrájených
  • 1 šálek cuketkových lusků
  • 1 kostka tuhého tofu, nakrájená na kostky
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky
  • 1 limetka, nakrájená na klíčky
  • Varem jasmínové rýže, k podávání

Postup:

  1. V hrnci nebo woku zahřejte trochu oleje na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a neustále míchejte asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
  2. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, promíchejte. Nechte směs trochu provařit.
  3. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud používáte) a hnědý cukr, dobře promíchejte.
  4. Přidejte červenou a žlutou papriku, cuketu, žampiony a cuketkové lusky. Povařte 5-7 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
  5. <liOpatrně vmíchejte kostky tofu a nechte provařit dalších 2-3 minuty, dokud se tofu prohřeje.

  6. Odstraňte z tepla a vmíchejte čerstvé lístky bazalky.
  7. Podávejte kari horké s jasmínovou rýží a klíčky limetky na straně k vymáčknutí přes vrch.

The source of the article is from the blog cheap-sound.com