Pesto Pasta with Oven-Roasted Vegetables

Pesto Těstoviny s pečenou zeleninou v troubě

Tento lahodný recept na Pesto Těstoviny s pečenou zeleninou kombinuje něžné těstoviny s živou a chutnou pštroskovou omáčkou a směsí bohatě pečené zeleniny. Je to ideální jídlo na každou příležitost, ať už jde o večeři ve všední den nebo elegantní pokrm pro hosty. Pštrosková omáčka vyrobená z čerstvého bazalkového listí, opečených piniových oříšků, česneku a parmezánu dodává tomuto pokrmu aromatický a slaný nádech. Pečená zelenina přidává hloubku a texturu pokrmu, dělá ho nejen chutným, ale také výživným.

Suroviny:

Na Pesto:
– 2 šálky čerstvého bazalkového listí
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– 1/3 šálku opečených piniových oříšků
– 2 stroužky česneku
– 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Na Těstoviny a Zeleninu:
– 12 uncí těstovin (např. fusilli nebo penne)
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 červená cibule, nakrájená
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. **Předehřejte troubu**:
Předehřejte troubu na 200°C.

2. **Připravte zeleninu**:
Ve velké míse smíchejte papriky, cuketu, červenou cibuli a cherry rajčata s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte je na plech na pečení v jedné vrstvě.

3. **Pečte zeleninu**:
Pečte zeleninu po dobu 20-25 minut, nebo dokud nebudou měkké a trochu zhnědlé po okrajích. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

4. **Uvařte těstoviny**:
Zatímco se peče zelenina, uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Odstavte a dejte stranou.

5. **Připravte pesto**:
V mixéru smíchejte bazalkové listy, parmezán, opečené piniové oříšky a česnek. Mixujte do hrubého nasekání. Postupně přilijte olivový olej, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.

6. **Spojte vše dohromady**:
V míse spojte uvařené těstoviny, pečenou zeleninu a pštroskovou omáčku. Promíchejte, dokud nebude vše dobře obaleno omáčkou.

7. **Podávejte**:
Podávejte okamžitě, posypte trochou extra parmezánu a pár čerstvými bazalkovými listy, pokud chcete.

Dobrou chuť k Pestu Těstovinám s pečenou zeleninou! Tento barevný a výživný pokrm si jistě zamilujete.

The source of the article is from the blog tvbzorg.com