Úžasné citrónovo bylinkové kuře
Toto úžasné citrónovo bylinkové kuře je šťavnaté a lahodné jídlo skvělé na jakoukoli příležitost. Marinované ve šťavnaté směsi citrónu, vybraných bylinek a koření, je to kuře pečené na šťavnatou dokonalost, spojující syté chutě s něžnou texturou. Podávejte ho krestované zeleninou nebo lehkým salátem, abyste ohromili své hosty nebo si vychutnejte speciální rodinnou večeři.
Suroviny:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 1 velký citrón (nastrouhaná kůra a šťáva)
– 4 stroužky česneku (nasekané)
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce nasekané čerstvé rozmarýny
– 1 lžíce nasekané čerstvé tymiánu
– 1 lžička sušeného oregana
– Sůl a pepř dle chuti
– Čerstvá petržel na ozdobu (volitelně)
Postup:
Krok 1: Příprava marinády
1. V malé míse smíchejte citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru z citrónu, nasekaný česnek, olivový olej, čerstvou rozmarýnu, čerstvý tymián a sušený oregano.
2. Dobře promíchejte ingredience, dokud nevznikne konzistentní marináda.
Krok 2: Marinování kuřete
1. Položte kuřecí prsa do sáčku s zipem nebo mělké mísy.
2. Přelijte kuře marinádou, aby byly všechny kousky dobře obalené.
3. Uzavřete sáček nebo přiklopte mísu a nechte vychladit po dobu minimálně 1 hodiny nebo přes noc, aby se chutě spojily.
Krok 3: Předehřejte troubu
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
Krok 4: Pečení kuřete
1. Vyndejte kuře z marinády a položte ho na plech vyložený pečicím papírem nebo do pekáče.
2. Ochutnejte kuře solí a pepřem podle chuti.
3. Pečte kuře v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud vnitřní teplota nepřesáhne 165°F (74°C) a šťáva nebude průzračná.
Krok 5: Podávání
1. Vyndejte kuře z trouby a nechte ho odpočinout 5 minut před podáváním.
2. Ozdobte čerstvou petrželí, pokud chcete.
3. Podávejte s přílohami dle vašeho výběru a pochutnejte si!
Toto úžasné citrónovo bylinkové kuře se jistě stane oblíbeným v vaší kuchařské repertoáru díky svým sytým chutím a snadné přípravě.