Mexické varené kurča v syrových jedlách „enchiladas“

2024-09-06
Mexican-Style Cheesy Chicken Enchiladas

Kuře plněné zapečené v mexickém stylu sýrem Enchiladas

Kuřecí enchiladas jsou tradiční mexické jídlo, které obsahuje tortilly plněné kousky kuřecího masa, sýrem a kořením, vše přelité bohatou, chutnou omáčkou enchilada. Tento recept kombinuje něžné, roztrhané kuřecí maso se směsí sýrů a pikantní domácí omáčkou pro jídlo, které určitě upoutá pozornost. Perfektní na rodinné večeře nebo oslavy, tyto enchiladas přinášejí chuť Mexika na váš stůl.

Ingredience:

– 2 šálky uvařeného, roztrhaného kuřecího masa (kuře z rotiserie je skvělé)
– 1 1/2 šálku nastrouhaného cheddarového sýra
– 1 1/2 šálku nastrouhaného sýra Monterey Jack
– 8 velkých placků z bílé mouky
– 2 šálky omáčky enchilada (hotová nebo domácí)
– 1/2 šálku nasekané cibule
– 2 stroužky česneku, nakrájené
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru, na ozdobu
– Kysaná smetana a podávání nakrájené avokádo (volitelné)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.

2. Příprava náplně: Na velké pánvi ohřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a nakrájený česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne a nebude skleněná, asi 5 minut. Přidejte roztrhané kuřecí maso, mletý kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a vařte dalších 2 minuty. Odstraňte z tepla a dejte stranou.

3. Smíchejte sýry: V misce smíchejte nastrouhané cheddarové a sýr Monterey Jack. Dejte stranou asi 1/2 šálku na posypání enchiladas.

4. Skládání enchiladas: Položte tortillu rovně na čistý povrch. Na střed položte hojnou vrstvu kuřecí směsi. Posypte hrstí směsi sýra. Pečlivě zavinte tortillu a položte ji s švem dolů do vymazaného pekáčku. Opakujte s ostatními tortillami a náplní.

5. Posypání omáčkou a sýrem: Omáčku enchilada nalijte rovnoměrně přes zavinuté tortilly v pekáčku. Ujistěte se, že jsou všechny tortilly dostatečně pokryté. Posypte připraveným 1/2 šálkem sýra navrch.

6. Pečení: Pekáč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a začne bublat.

7. Podávejte: Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem. Podávejte horké s volitelným přidáním kysané smetany a podáváním nakrájeného avokáda.

Užijte si tyto bohaté a pikantní enchiladas k potěšení a pohodlnému jídlu, které přetéká mexickými chutěmi!

Karol Smith

Karol Smith je úspešná spisovateľka a myšlienková líderka v oblastiach nových technológií a fintech. S diplomom v odbore podniková administratíva z Univerzity v Colorade, Karol kombinuje pevnú akademickú základňu s praktickými skúsenosťami v technologickom priemysle. Počas svojho pôsobenia v spoločnosti Merck & Co., kde sa zameriavala na stratégie digitálnych inovácií, získala cenné poznatky o prepojení technológie a financií. Jej vášeň pre skúmanie najnovších trendov poháňa jej písanie, čím dokáže sprístupniť zložité témy širokému publiku. Karoline články sa objavili v významných publikáciách, kde zdieľa svoje odborné poznatky a podporuje diskusie o budúcnosti fintechu. S bystrým okom pre detaily a odhodlaním k jasnosti pokračuje v prispievaní k vyvíjajúcej sa krajine technológií.

Don't Miss

Discover the Flavorful Symphony of Τζαμπαλαγια: A Wholesome Greek-Inspired Jambalaya Infusion

Objavte chutnú symfóniu Τζαμπαλαγια: Hojný jambalaya inšpirovaný gréckou kuchyňou

Predstavte si živú prímorskú dedinu v Grécku, kde sa šafránové
Exquisite Grilled Quinoa-Stuffed Acorn Squash with Pomegranate Glaze

Vybraný grilovaný tekvicový plátok naplnený kvínoou a polevou z granátového jablka

Výnimočný grilovaný šťavnatý žltáč naplnený kvínou s granátovým glazúrom Tento