Mexican-Style Cheesy Chicken Enchiladas

Kuře plněné zapečené v mexickém stylu sýrem Enchiladas

Kuřecí enchiladas jsou tradiční mexické jídlo, které obsahuje tortilly plněné kousky kuřecího masa, sýrem a kořením, vše přelité bohatou, chutnou omáčkou enchilada. Tento recept kombinuje něžné, roztrhané kuřecí maso se směsí sýrů a pikantní domácí omáčkou pro jídlo, které určitě upoutá pozornost. Perfektní na rodinné večeře nebo oslavy, tyto enchiladas přinášejí chuť Mexika na váš stůl.

### Ingredience:

– 2 šálky uvařeného, roztrhaného kuřecího masa (kuře z rotiserie je skvělé)
– 1 1/2 šálku nastrouhaného cheddarového sýra
– 1 1/2 šálku nastrouhaného sýra Monterey Jack
– 8 velkých placků z bílé mouky
– 2 šálky omáčky enchilada (hotová nebo domácí)
– 1/2 šálku nasekané cibule
– 2 stroužky česneku, nakrájené
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru, na ozdobu
– Kysaná smetana a podávání nakrájené avokádo (volitelné)

### Postup:

1. **Předehřejte troubu** na 190 stupňů Celsia.

2. **Příprava náplně**: Na velké pánvi ohřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a nakrájený česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne a nebude skleněná, asi 5 minut. Přidejte roztrhané kuřecí maso, mletý kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a vařte dalších 2 minuty. Odstraňte z tepla a dejte stranou.

3. **Smíchejte sýry**: V misce smíchejte nastrouhané cheddarové a sýr Monterey Jack. Dejte stranou asi 1/2 šálku na posypání enchiladas.

4. **Skládání enchiladas**: Položte tortillu rovně na čistý povrch. Na střed položte hojnou vrstvu kuřecí směsi. Posypte hrstí směsi sýra. Pečlivě zavinte tortillu a položte ji s švem dolů do vymazaného pekáčku. Opakujte s ostatními tortillami a náplní.

5. **Posypání omáčkou a sýrem**: Omáčku enchilada nalijte rovnoměrně přes zavinuté tortilly v pekáčku. Ujistěte se, že jsou všechny tortilly dostatečně pokryté. Posypte připraveným 1/2 šálkem sýra navrch.

6. **Pečení**: Pekáč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a začne bublat.

7. **Podávejte**: Ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem. Podávejte horké s volitelným přidáním kysané smetany a podáváním nakrájeného avokáda.

Užijte si tyto bohaté a pikantní enchiladas k potěšení a pohodlnému jídlu, které přetéká mexickými chutěmi!

The source of the article is from the blog mgz.com.tw