Mexické šťavnaté červené kuřecí enchiladas s dostatkem sýra

2024-07-18
Mexican Juicy Red Chicken Enchiladas with Extra Cheese

Mexické šťavnaté červené kuřecí enchilady s extra sýrom

Tento živý a lahodný pokrm obsahuje křehké, šťavnaté kuřecí maso zabalené v teplých kukuřičných tortillech, zalité bohatou červenou omáčkou enchilada a posypané roztaveným sýrem. Dokonalé pro rodinnou večeři nebo oslavu, tyto enchilady vás jistě ohromí kombinací textur a sytých chutí.

Suroviny:
– 2 šálky nasekaného vařeného kuřecího masa
– 2 šálky červené omáčky enchilada
– 1 šálek nasekaného mexického směsného sýra
– 1/2 šálku nasekané cibule
– 12 kukuřičných tortill
– 1/4 šálku nasekaného koriandru
– 1/2 šálku kysané smetany
– 1 zralé avokádo, nakrájené na plátky
– 1 limetka, nakrájená na klínky
– Sůl a pepř dle chuti
– Olivový olej na vaření

Postup:
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Na pánvi ohřejte trochu olivového oleje na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nebude měkká a průsvitná, asi 5 minut.
3. Přidejte nasekané kuřecí maso a osolte a opepřete dle chuti. Vařte dalších 2-3 minuty, občas promíchávejte.
4. Ohřejte kukuřičné tortilly ve mikrovlnné troubě asi 30 sekund, aby byly pružnéji.
5. Rozetřete přibližně 1/4 šálku enchiladové omáčky na dně pekáčku o velikosti 23×33 cm.
6. Do středu každé tortilly dejte 2-3 lžíce směsi z kuřecího masa a trochu sýra. Každou tortillu pevně zaházejte a položte švem dolů do pekárny.
7. Přelijte zbývající enchiladovou omáčkou po vrchu zavinutých tortill, aby byly zcela pokryté.
8. Posypte zbývajícím nasekaným sýrem na vrch.
9. Pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr zcela neroztaví a nezačne bublat.
10. Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním.
11. Ozdobte nasekaným koriandrem, hrstí kysané smetany, plátky avokáda a klínky limetky.

Užijte si mexické šťavnaté červené kuřecí enchilady s extra sýrem jako chutné a uspokojivé jídlo, které ztělesňuje esenci tradiční mexické kuchyně!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je skúsený autor a mysliteľ v oblastiach nových technológií a fintechu. Má bakalársky titul v oblasti ekonomiky z prestížnej University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenaním. S viac ako desaťročnými skúsenosťami v technologickom sektore začal Joe svoju kariéru v Nexon Innovations, vedúcej firme v oblasti finančných technologických riešení. Tam si vylepšil svoju odbornosť v digitálnych financiách, dátovej analytike a vývoji produktov. Joeove prenikavé písanie odráža jeho oddanosť skúmaniu prepojenia financií a technológie, pričom čitateľom ponúka cenné postrehy do rýchlo sa vyvíjajúceho prostredia. Jeho práca bola uvedená v mnohých odborných publikáciách, čím si vybudoval povesť dôveryhodného hlasu v diskurze o fintechu. Keď nepíše, Joe sa rád venuje mentorovaniu ambicióznych profesionálov v technologickej oblasti a prispieva do diskusií o etickom používaní technológií.

Don't Miss

Luxurious Ricotta Kohupiimakook: A Delicate Estonian Cheese Delight to Satisfy Your Sweet Cravings

Luxusný ricottový kohupiimakook: Jemná estónska syrová delikatesa, ktorá uspokojí vaše sladké túžby

Jemné a veľmi utešujúce je, keď sa vôňa čerstvo upečeného
Herb-Crusted Salmon with Asparagus

Bylinkovo zakrútený losos s chrenom.

Poňadie losos s bylinkovou krustou s chrestom „`html Výživná a