Stylové mexické kuřecí enchilady s přídavkem pikantního salsu
Mexické kuřecí enchilady ve stylu s extra pikantním salsem jsou lahodnou fúzí něžně nakrájeného kuřecího masa, krémového sýra a kořeného salsu zabalena do měkké tortilly. Tento mexický oblíbenec nabízí bohatou, živou chuť, která jistě uspokojí vaše chuťové buňky. Je ideální na útulnou večeři nebo slavnostní setkání.
Ingredience:
Pro enchilady:
– 2 šálky uvařeného, na kousky natrhaného kuřecího masa
– 1 šálek nasekaného sýra cheddar
– 1 šálek nasekaného sýra Monterey Jack
– 1 plechovka (10 oz) červené omáčky na enchilady
– 8 malých tortil
– 1/2 šálku nasekané jarní cibulky
– 1/2 šálku nasekané čerstvé nate
– 1/4 šálku zakysané smetany (k podávání)
Pro extra pikantní salsa:
– 4 zralá rajčata, nakrájená
– 1/2 střední cibule, jemně nasekaná
– 1 jalapeño paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
– 1 paprika, jemně nakrájená (libovolná barva)
– 1/4 šálku čerstvé šťávy z limetky
– 1/4 šálku nasekaného čerstvé nate
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné, pro extra pálivost)
Postup:
1. Připravte extra pikantní salsu:
– V míse smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, jalapeño a papriku.
– Přidejte šťávu z limetky, nate, sůl, černý pepř a kajenský pepř (pokud používáte).
– Dobře promíchejte a dejte stranou, aby si chutě propojily, zatímco připravíte enchilady.
2. Předehřejte troubu:
– Troubu předehřejte na 190°C.
3. Sestavte enchilady:
– Ve velké míse smíchejte nakrájené kuřecí maso, 1/2 šálku sýra cheddar a 1/2 šálku sýra Monterey Jack.
– Rozložte tortillu a dejte na ni asi 1/4 šálku směsi s kuřecím masem. Pečlivě ji zrolujte a položte do zapékací mísy se švem dolů.
– Postup opakujte s ostatními tortilami a směsí s kuřecím masem.
4. Přidejte omáčku a sýr:
– Omáčku na enchilady rovnoměrně nalejte přes zrolované tortily v zapékací míse.
– Posypte zbývajícím sýrem cheddar a Monterey Jack navrch.
5. Pečte:
– Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 20-25 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.
6. Ozdobte a podávejte:
– Po upečení vyjměte enchilady z trouby a nechte je chvíli vychladnout.
– Pokapejte nasekanou jarní cibulkou a čerstvým natí.
– Teplé podávejte s lžící zakysané smetany a extra pikantní salsou na straně.
Užijte si vaše lahodné stylové mexické kuřecí enchilady s přídavkem pikantního salsu!