Pomazánkový kuřecí guláš s zeleninou: sytý, pohodlně klasický
Tento pomazánkový kuřecí guláš s zeleninou je lahodné a syté jídlo, které spojuje něžné kuřecí maso, křupavou zeleninu a bohatou smetanovou omáčku. Skvělý pro rodinné večeře nebo rauty, toto jídlo se jistě stane oblíbeným. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, čerstvé zeleniny a másla, pečeného na vrchu, vytváří pohodlné a uspokojivé jídlo, které si oblíbí každý.
Ingredience:
Pro guláš:
– 2 šálky uvařeného kuřecího masa, nastrouhaného nebo nakrájeného
– 2 šálky směsné zeleniny (mrkve, hrášek, zelené fazolky a kukuřice)
– 1 plechovka (10,5 oz) krémové kuřecí polévky
– 1/2 šálku kysané smetany
– 1/4 šálku mléka
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/4 lžičky cibulového prášku
Pro vrchní vrstvu:
– 1 šálek máslaových sušenek, rozdrcených (např. Ritz)
– 1/2 šálku nastrouhaného chedaru
– 1/4 šálku rozpuštěného másla
Postup:
1. Předehřejte troubu na 350°F (175°C). Vymažte pekáč o rozměrech 9×13 palců.
2. V míse, smíchejte uvařené kuřecí maso, směsnou zeleninu, krémovou kuřecí polévku, kysanou smetanu, mléko, sůl, pepř, česnekový prášek a cibulový prášek. Dobře promíchejte.
3. Rovnoměrně rozetřete směs do připraveného pekáče.
4. Ve středně velké míse, smíchejte rozdrcené máslaové sušenky, nastrouhaný chedar a rozpuštěné máslo, dokud nebudou sušenky rovnoměrně obaleny.
5. Rovnoměrně posypejte směsí sušenek vrchní vrstvu guláše.
6. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud vrchní vrstva není zlatě hnědá a guláš bublá.
7. Vyjměte z trouby a nechte chvilku odpočinout před podáváním.
Tento pomazánkový kuřecí guláš s zeleninou nejlépe chutná teplý a výborně ladí s čerstvým zeleninovým salátem nebo křupavým chlebem na přidání.