Creamy Savory Chicken Yummy Casserole

Krémový chuťový kuřecí lahůdkový casserole

Krémový chuťový kuřecí lahůdkový casserole je srdceryvné a chutné jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, krémovou omáčku a směs čerstvých zeleniny a koření. Tento lahodný casserole je ideální pro rodinné večeře, besídky nebo pro jakoukoli příležitost, kde máte chuť na lahodné a syté jídlo. Harmonická kombinace ingrediencí uspokojí každého a budou chtít i druhou porci.

Ingredience:
– 2 šálky uvařeného kuřecího prsa, nasekaného nebo nakrájeného na kostičky
– 1 plechovka (300 g) krémové kuřecí polévky
– 1 šálek zakysané smetany
– 1 šálek strouhaného cheddaru
– 1 šálek směsi mražených zelenin (mrkev, hrášek, kukuřice)
– 1 šálek uvařeného bílého rýže
– 1/2 šálku mléka
– 1/4 šálku jemně nakrájené cibule
– 1/4 šálku jemně nakrájeného celeru
– 1 čajová lžička česnekového prášku
– 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
– 1/2 čajové lžičky soli
– 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
– 1 šálek nadrcených máslových sušenek (např. Ritz)
– 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla

Postup:
1. Předehřejte troubu na 175 °C a lehce vymažte pekáč o velikosti 23×33 cm.
2. Ve velké míse smíchejte krémovou kuřecí polévku, zakysanou smetanu, mléko, česnekový prášek, sušený tymián, sůl a mletý černý pepř. Míchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
3. Přidejte do směsi uvařené kuřecí maso, mraženou zeleninu, uvařený rýži, nakrájenou cibuli a nakrájený celer. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně potaženy krémovou omáčkou.
4. Směs přendejte do připraveného pekáče a rozprostřete ji rovnoměrně.
5. Rovnoměrně posypte strouhaným chedarem po vrchu casserole.
6. V malé misce smíchejte nadrcené máslové sušenky s rozpuštěným máslem. Promíchejte, dokud nejsou sušenky potaženy máslem.
7. Rovnoměrně posypte směsí sušenek po vrchu vrstvy sýra.
8. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud casserole nebude bublající a vrchní část zlatavě hnědá.
9. Nechte jídlo chvilku vychladnout před podáváním.

Užijte si vaše lahodné krémové chuťové kuřecí lahůdkové casserole!

The source of the article is from the blog kunsthuisoaleer.nl