Perfectly Grilled Herb-Infused Chicken with Garlic Mashed Potatoes

Dokonale grilované kurča s bylinkami a cesnakovou kašou

Tento chutný pokrm zjednocuje bohaté čaro něžného, grilovaného kuřecího masa s bylinkami s krémovým pohodlím cesnakové kaše. Jedná se o dokonalou rovnováhu proteinu a přílohy, bohatou na chuť a uspokojující na požitek. Ideální pro rodinnou večeři nebo speciální setkání, tento pokrm jistě potěší a ohromí každého u stolu.

Suroviny:

Na Grilované Kuře S Bylinkami:

  • 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 1 polévková lžíce čerstvého rozmarýnu, nakrájeného
  • 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu, nakrájeného
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky

Na Cesnakovou Kaši:

  • 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané pažitky (na ozdobení)

Postup:

Příprava Grilovaného Kuřete S Bylinkami:

  1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nadrobno nakrájený česnek, rozmarýn, tymián, sůl, pepř a papriku. Dobře promíchejte, abyste vytvořili marinádu.
  2. Kuřecí prsa dejte do velké uzavíratelné plastové tašky nebo mělké nádoby. Přelijte maso marinádou, aby bylo každé kousku dobře obalené. Tašku uzavřete nebo nádobu přikryjte a nechte marinovat v lednici nejméně 30 minut, ideálně až 2 hodiny.
  3. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Kartáčkem potřete mřížky grilu trochou oleje, abyste zabránili lepení.
  4. Kuřecí prsa vyndejte z marinády a položte je na rozpálený gril. Zbavte se přebytečné marinády.
  5. Grilujte kuře asi 6-7 minut z každé strany nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75°C a šťávy budou čisté.
  6. Po uvaření kuře vyndejte z grilu a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Příprava Cesnakové Kaše:

  1. Brambory nakrájené na kostičky dejte do velkého hrnce. Hrnec naplňte vodou tak, aby brambory byly ponořené, a přidejte špetku soli.
  2. Vodu přiveďte k varu na silném ohni, poté snižte plamen a nechte vařit, dokud se brambory nezměknou, asi 15-20 minut.
  3. Zatímco se brambory vaří, v malém hrnci při mírném ohni zahřejte smetanu, máslo a nadrobno nakrájený česnek, dokud se máslo nerozpustí a směs nebude teplá. Nesvařujte.
  4. Uvařené brambory sceďte a vraťte je zpět do hrnce. Začněte brambory mačkat bramborovým mačkacím nářadím nebo presem.
  5. Postupně přidávejte teplou směs smetany a másla s česnekem do brambor, stále mačkejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  6. Česnakovou kaši osolte a opepřete podle chuti.
  7. Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanou pažitkou.

Podávání:

Podávejte grilované kuře s bylinkami vedle krémové cesnakové kaše. Doporučujeme servírovat se zeleným salátem nebo dušenou zeleninou jako kompletní jídlo. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog dk1250.com