Nový způsob přípravy Penne alla Vodka: Klasický recept s moderním twistem

Tato nová varianta receptu na Penne alla Vodka nabízí klasickou chuť s moderním twistem. Namísto tradičního přípravného procesu, kde se vodka přidává ke základní rajčatové omáčce, se v tomto receptu přidává přímo k uvařené těstovine. Tímto způsobem se zajistí lepší konzistence omáčky a krémovost se hezky snoubí s příchutí rajčat.

Recept, který byl inspirován kuchařkou Nigellou Lawsonovou, se odvíjí od klasických postupů. Lawsonová sama jej popsala jako “neobvyklý” v britské kuchyni. Namísto přidání chilli flakes nebo kousků slaniny se zde upřednostňují pouze rajčata, cibule, máslo a smetana. A samozřejmě, nelze zapomenout na přídavek vodky, která dodává jídlu příjemnou notu.

Příprava je jednoduchá. Nejprve si připravte velký hrnec vody a nechte jej přivést k varu. Mezitím jemně nasekejte cibuli a dejte ji spolu s trochou soli na rozehřátou pánev s česnekovým olejem. Vařte po dobu 15 minut za občasného míchání, dokud cibule nezměkne a nezačne karamelizovat.

Poté přidejte nasekaná rajčata a vařte na mírném ohni po dobu 15-20 minut, aby se omáčka dobře pro vařila. Když je omáčka hotová, odstraňte pánvičku z ohně a vmíchejte smetanu.

V druhém hrnci s vařící se vodou přidejte dostatečné množství soli a nechte vařit penne těstoviny. Vařte je o 3-4 minuty kratší dobu, než je doporučeno na obalu, aby zůstaly “al dente”.

Poté sceděné těstoviny vraťte zpět do hrnce a přidejte vodka, máslo a špetku soli. Promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách, a následně nalijte připravenou rajčatovou omáčku. Dobře zamíchejte a hotové Penne alla Vodka přendejte do velké ohřáté mísy.

Podávejte s čerstvě nastrouhaným Parmazánem, který si každý host může nastrouhat dle svého uvážení. Tento originální recept vychází z klasické italské kuchyně, avšak s moderním twistem v podobě přidání vodky k uvařenému těstovinovému jídlu.

Časté otázky:

1. Jak se liší tato varianta Penne alla Vodka od tradičního receptu?
Tato verze přidává vodka přímo k uvařeným těstovinám namísto přidání k základní rajčatové omáčce. Tím se dosáhne lepší konzistence omáčky a krémovosti.

2. Jaký je inspirační zdroj pro tento recept?
Recept je inspirován kuchařkou Nigellou Lawsonovou, která ho popisuje jako “neobvyklý” v britské kuchyni. Oproti tradičním variantám se zde používají pouze rajčata, cibule, máslo, smetana a vodka.

3. Jak připravit tuto variantu Penne alla Vodka?
Nejprve se připraví velký hrnec vody a nechá se přivést k varu. Poté se jemně nakrájí cibule a spolu s trochou soli se osmaží na rozehřáté pánvi. Rajčata se přidají a vaří se na mírném ohni po dobu 15-20 minut, dokud se omáčka správně nevaří. Hotová omáčka se odstraní z ohně a vmíchá se smetana.

Druhý hrnec se naplní vařící se vodou a přidá se dostatečné množství soli. Penne těstoviny se vaří asi o 3-4 minuty kratší dobu, než je doporučeno na obalu, aby zůstaly “al dente”. Poté se těstoviny scedí a vrátí se zpět do hrnce. Přidá se vodka, máslo a špetka soli a promíchá se. Poté se nalije připravená rajčatová omáčka, dobře zamíchá a podává v ohřáté míse.

4. S čím se mohou podávat Penne alla Vodka?
Penne alla Vodka se často podávají s čerstvě nastrouhaným Parmazánem, který si každý host může nastrouhat dle svého uvážení.

5. Jakou chuť a konzistenci má tato varianta Penne alla Vodka?
Díky přidání vodky k uvařeným těstovinám se dosahuje krémovosti omáčky, která se hezky snoubí s příchutí rajčat a dalších použitých ingrediencí.

Jazyková pojetí:

– Penne alla Vodka: Těstoviny s vodkou
– Rajčatová omáčka: Smažená omáčka z rajčat
– Vodka: Alkoholický nápoj destilovaný z brambor, obilí atd., který má vysoký obsah alkoholu.
– Al dente: Termín používaný pro vaření těstovin, které jsou stále mírně pevné (omenšené v bodě, že při jejich žvýkání zůstane lehký odpor).
– Parmazán: Tvrdý italský sýr, který se často používá jako přísada nebo ozdoba v těstovinových jídlech.

Navrhované odkazy:

Nigella.com – Oficiální webová stránka Nigelly Lawsonové, který je inspiračním zdrojem pro tento recept.
Vodka na Wikipedia – Stručný popis vodky na české Wikipedii.
Parmazán na Wikipedia – Informace o parmazánu na české Wikipedii.