Nový restaurační koncept pro studenty v SMSU

Foto představuje studenty Cameron Petersona a Jaysona Teaglea z Jihozápadního minnesotského státního vysokého učení při přípravě jídla při soft openingu nového studentského provozovaného restaurace Mustang Kitchen v úterý večer.

MARSHALL – Chvíli to trvalo, řekl Cameron Peterson. Ale pro skupinu studentů ze Jihozápadního minnesotského státního vysokého učení se všechna ta práce vyplatila, protože se jim podařilo otevřít svou restauraci veřejnosti.
Mustang Kitchen, nová studentská restaurace ve vlastnictví studentů v SMSU, měla ve středu večer svou soft opening. Peterson, který je součástí týmu restaurace, řekl, že bylo zajímavé slyšet reakce zákazníků.
“Druhý den jsem dostal komplimenty na jídlo od lidí, kteří byli na soft openingu,” řekl.
Studenti se řídí zpětnou vazbou vážně.
Od úterka bude být Mustang Kitchen veřejnosti otevřen v úterý večer po celé jaro na vysoké škole. Veřejnost si bude moci přijít vyzkoušet menu tvořené těstovinovými pokrmy, s nápoji a dezerty, které vytvořili studenti gastronomie a hospitality managementu.
“Jsme nadšeni, že můžeme Mustang Kitchen představit veřejnosti,” řekla Dr. Joyce Hwangová, docentka gastronomie na SMSU.
Mustang Kitchen je provozován studenty v předmětu provozování potravin v SMSU, řekla Hwangová.
“Kromě vývoje jídelního lístku vytváří nákupní seznamy, provádějí přípravné práce a zajišťují všechny aspekty provozu restaurace. Prostřednictvím semestru se střídají v roli manažera, obsluhy nebo šéfkuchaře,” uvedla Hwangová.
Hlavním tématem pro tento jaro v Mustangu Kitchen jsou “Twisted Pasta”. Všechny hlavní jídla na menu jsou novou variantou tradičních těstovinových pokrmů. Najdeme zde italské chuťovky, jako například krémový toskánský kuřecí penne, nebo jídla s asijskými vlivy jako kimchi bacon carbonara, bulgogi pasta a tom yum linguine.
Mustang Kitchen spolupracuje také s místními producenty na zajištění ingrediencí pro jejich menu. Redwood River Farms dodává špek na studenty restaurací a tru Shrimp zase krevety.
Plánování pro Mustang Kitchen začalo na začátku semestru, řekla členka týmu Karalyn Closs. Studenti provozování potravin vytvořili různé předkrmy a dezerty, které budou postupně v různé týdny v restauraci podávané.
“Jsou to opravdu jedinečné pokrmy, které vytvořili sami studenti,” řekla Clossová. Clossová vytvořila předkrmy jako kozí sýr a rozmaryn focaccia, malinové jalapeňo sýrové kousky a zelený citronový zmrzlina na dezert. Peterson řekl, že jeho předkrmy a dezerty jsou inspirovány jeho skotským původem. Vytvořil předkrmy ve stylu Scotch egg a zavin se zviklushaným lososem a na dezert pak Guinnessovu šťavnatou čokoládovou dort.
Dny, kdy je restaurace otevřena, vyžadují hodně příprav a týmové práce, řekli Peterson a Clossová. Studenti nejdříve navštíví přednášku ve třídě ráno a poté se 1 hodinu odpoledne začnou připravovat na večeři.
Práce v restauraci může být intenzivní záležitost, řekli studenti.
“To záleží na tom, co děláte,” řekla Clossová.
Ona i Peterson řekli, že kuchaři mají asi nejvíc práce s přípravou jídla.
Mustang Kitchen spojuje studenty s různým pozadím a úrovněmi zkušeností. Peterson pracoval v kuchyni asi pět nebo šest let a doufá, že jednoho dne otevře vlastní restauraci. Clossová tvrdí, že nikdy předtím nepracovala v kuchyni.
“Je dobré smíšení těchto studentů. Pomáháme si navzájem,” řekl Peterson.
“Myslím si, že je to opravdu zajímavé. A taky to baví,” řekla Clossová o práci v restauraci.
Studenti se snaží co nejvíce rozšířit povědomí o Mustang Kitchen.
“Čím více lidí přijde, tím více nám to pomáhá,” řekl Peterson.
Pro studenty v programu je to výuková zkušenost, řekla Hwangová. “Žádáme zákazníky, aby namísto spropitku vyplnili komentářovou kartu, která bude pro naše studenty nepostradatelnou zpětnou vazbou.”
Mustang Kitchen bude otevřen od 17:30 do 20:00 hodin na celkem devíti večerech v únoru, březnu a dubnu. Restaurace se nachází v SMSU Culinologie / Jídelně pro pohostinství v budově Individualizovaného vzdělávání v místnosti 116.
Počet míst je omezen na 30 hostů každý večer. Jídlo stojí 28 dolarů na osobu a zahrnuje nealkoholický nápoj a prodejní daň. Espresso nápoje jsou k dispozici za další poplatek. Podrobnější informace o datech a menu Mustang Kitchen jsou k dispozici online na www.smsu.edu/go/mustangkitchen nebo na telefonním čísle 507-537-6223. Rezervace lze provést také online na webové stránce.

FAQ

1. Co je Mustang Kitchen?
Mustang Kitchen je nová studentská restaurace ve vlastnictví studentů na Jihozápadním minnesotském státním vysokém učení (SMSU). Studenti restauraci provozují a nabízejí těstovinová jídla, nápoje a dezerty.

2. Kdy bude Mustang Kitchen otevřen veřejnosti?
Mustang Kitchen bude otevřen veřejnosti od úterka večer po celé jaro.

3. Jaké pokrmy nabízí Mustang Kitchen?
Hlavním tématem pro tento jaro v Mustangu Kitchen jsou “Twisted Pasta”. Menu nabízí nové varianty tradičních těstovinových pokrmů, včetně italských a asijských vlivů.

4. Kde se nachází Mustang Kitchen?
Restaurace se nachází v SMSU Culinologie / Jídelně pro pohostinství v budově Individualizovaného vzdělávání v místnosti 116.

5. Jak mohu provést rezervaci v Mustang Kitchen?
Rezervace lze provést online na webové stránce Mustang Kitchen. Podrobné informace o datech a menu jsou také k dispozici online na www.smsu.edu/go/mustangkitchen nebo telefonicky na čísle 507-537-6223.

6. Jaké jsou omezení a ceny v Mustang Kitchen?
Restaurace má omezení na 30 hostů každý večer. Cena jídla je 28 dolarů na osobu a zahrnuje nealkoholický nápoj a prodejní daň. Espresso nápoje jsou dostupné za extra poplatek.

7. Kdo provozuje Mustang Kitchen?
Mustang Kitchen je provozován studenty v předmětu provozování potravin na SMSU.

8. Jaké jsou ostatní zdroje informací o Mustang Kitchen?
Další informace o Mustang Kitchen můžete najít online na hlavní doméně SMSU: smsu.edu