Nechtěte si ujít jednoduchou a lahodnou večeři: Jeden hrnec penne s hustou masovou omáčkou

Celkový čas: 30 minut

Dávka: 6-7 porcí

Suroviny:

– 1 malá cibule
– 3 stroužky česneku
– 450 g vepřové klobásy
– 3 plechovky (drcené) italské stylu rajčata (každá 14,5 uncí)
– 2 plechovky rajčatové omáčky (každá 8 uncí)
– 1 lžička italských bylinek
– 1 lžička fenyklu
– 1 lžička oregana
– špetka červeného pepře
– 1 lžíce hovězího bujónového granulátu
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce balzamikového octa
– 120 ml horké vody
– 1/4 lžičky soli
– 1/8 lžičky pepře
– polovina balení mini penne těstovin (225 g)
– 2 hrnky mouky sýra
– 1/2 hrnku parmezánu

Postup:

1. Nakrájejte malou cibuli a prolisujte 3 stroužky česneku.

2. Na středním plameni zahřejte hlubokou pánev. Ujistěte se, že používáte širokou a hlubokou pánev. Já použila pánev značky T-Fal o hloubce 7,5 cm a šířce 29 cm. Také je důležité, aby pánev byla vhodná do trouby. Můj vybraný kus jsem koupila v Costco.

3. Přidejte 450 g vepřové klobásy, cibuli a česnek do rozpálené pánve. Nechte klobásu zezlátnout a cibuli zesklovatět. Mělo by to trvat asi 5 minut.

4. Odstavte pánvičku a slijte z ní tuk.

5. Přidejte do pánve 3 plechovky (drcených) italského stylu rajčat (nesceděných), 2 plechovky rajčatové omáčky, 1 lžičku italských bylinek, 1 lžičku fenyklu, 1 lžičku oregana, 1 lžíci hovězího bujónového granulátu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci balzamikového octa, 120 ml horké vody, 1/4 lžičky soli a 1/8 lžičky pepře. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily, a nechte omáčku provařit.

6. Vezměte (225 g) polovinu balení mini penne těstovin. Až bude omáčka krásně probublávat, přidejte polovinu balení těstovin do horké omáčky. Promíchejte těstoviny, aby se spojily s omáčkou.

7. Přiveďte omáčku zpět do varu, zakryjte pánev a vařte 7-8 minut, nebo dokud se těstoviny neuvarem. Dávejte si pozor, aby se nepřevařily. Nemusíte mít těstoviny příliš měkké.

8. Zapněte si troubu na grilování (broil).

9. Posypte pánev 2 hrnkami mouky sýra a 1/2 hrnku parmezánu. Vložte pánev do trouby na 2-3 minuty (prosím, prosím si ověřte, zda je vaše pánev vhodná do trouby), aby se sýr rozpustil a zezlátnul. Buďte opatrní, abyste to dobře sledovali. Sýr se rychle rozpouští.

10. Nechte pánev asi 5 minut odstát na pultě a pak podávejte a vychutnejte si!

Často kladené otázky (FAQ)

1. Jak dlouho trvá příprava tohoto jídla?
Celkový čas přípravy tohoto jídla je 30 minut.

2. Kolik porcí se z tohoto receptu vyrobí?
Tento recept je určen na 6-7 porcí.

3. Jaké suroviny budeme potřebovat?
Suroviny pro toto jídlo zahrnují:
– 1 malou cibuli
– 3 stroužky česneku
– 450 g vepřové klobásy
– 3 plechovky (drcené) italského stylu rajčat (každá 14,5 uncí)
– 2 plechovky rajčatové omáčky (každá 8 uncí)
– 1 lžičku italských bylinek
– 1 lžičku fenyklu
– 1 lžičku oregana
– špetka červeného pepře
– 1 lžíci hovězího bujónového granulátu
– 1 lžíci citronové šťávy
– 1 lžíci balzamikového octa
– 120 ml horké vody
– 1/4 lžičky soli
– 1/8 lžičky pepře
– polovinu balení mini penne těstovin (225 g)
– 2 hrnky mouky sýra
– 1/2 hrnku parmezánu

4. Jak postupovat při přípravě jídla?
Postup přípravy tohoto jídla je následující:
– Nakrájejte cibuli a česnek.
– Na středním plameni zahřejte hlubokou pánev a přidejte klobásu, cibuli a česnek. Nechte zlátnout a zkaramelizovat.
– Odstavte pánvičku a slijte z ní tuk.
– Přidejte do pánve nesceděná rajčata, rajčatovou omáčku, bylinky, fenykl, oregano, bujónový granulát, citronovou šťávu, balzamikový ocet, horkou vodu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
– Přidejte těstoviny do omáčky a promíchejte.
– Vařte těstoviny v omáčce po dobu 7-8 minut.
– Zapněte si troubu na grilování.
– Posypte pánvi sýrem a vložte do trouby na 2-3 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí a zezlátní.
– Nechte odpočívat a pak podávejte.

5. Jaké jsou definice některých použitých termínů?
– Bujónový granulát: sušený extrakt z masa nebo zeleniny, který se používá k přípravě vývaru.
– Balzamikový ocet: kyselina ocetná získaná z vinného moštu, která slouží jako dochucovadlo do salátů a omáček.

6. Kde najdu další související informace nebo recepty?
Určitým souvisejícím odkazem na tento téma je například recept na lasagne, který může být pro vás zajímavý.

Poznámka: Odkazy na webové stránky mají být ve tvaru název odkazu.