Náplň pro ravioli s bedly

K pokrmu budete potřebovat asi 500 g vysoce kvalitní univerzální mouky, čtyři vejce a jednu lžičku soli.

Nejprve dejte mouku na dřevěný nebo kamenný stůl nebo do velké nerezové mísy a vytvořte uprostřed díru. Vejce nalámejte do díry a přidejte sůl. Vejce vidličkou promíchejte, dokud začnou hustnout od mouky, poté začněte těsto hníst rukama.

Hněťte těsto, dokud není hladké, poté ho zabalte do potravinové folie a dejte do lednice na dvě hodiny.

Pro náplň budete potřebovat jednu uncí sušených bedel, jednu libru brambor, oloupaných a nakrájených na dvoucentimetrové kousky, 1/4 šálku mléka, 1/3 šálku smetany, 1 1/2 lžíce olivového oleje, 3/4 šálku jemně nastrouhaného parmazánu, mořskou sůl a čerstvě mletý bílý pepř podle chuti, jedno vejce a 3/4 šálku semolinové mouky.

Postup:

Nasypte bedly do mísy a zakryjte je teplou vodou. Nechte je namočit asi 15 minut, nebo dokud nejsou měkké. Bedly sceďte, ale neslijte vodu, ve které se namáčely. Bedly rozmixujte v mixéru nebo ve stroji na vaření, postupně přidávajte odvar od bedel, lžičku po lžičce, dokud nemáte hladkou pastu.

Brambory dejte do hrnce a zakryjte je vodou asi o palce. Vařte je, dokud nejsou opravdu měkké. Sceďte a horké brambory dejte do mísy elektrického mixéru s hákem. Mixér spusťte na nejnižší rychlost a pomalu přidávejte mléko, smetanu, olej, sýr a houbovou pastu. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Následně směs dejte do voskového sáčku na pečení nebo do čistého plastového sáčku s uříznutým rohem na dně.

Těsto na těstoviny prohněte těstem na válení těstovin. Začněte s nejširším nastavením a postupně zúžujte na druhou nejširší úroveň. Lay na dobře moučený řezací prkénko nebo pracovní plochu dva stejně velké pláty. Do malé misky nalámejte vejce, přidejte asi 1/2 lžíce vody a vidličkou ho dobře rozšlehejte. Štětcem na pečení potřete jednu z těstovinových desek vajíčkem, poté pravidelně stříkejte ravioli s bedlovou bramborovou náplní.

Druhou těstovinovou desku položte na tu, kterou jste potřeli vajíčkem, a nechejte seknout své oblíbené tvary ravioli. Těsto kolem náplně utěsněte prsty. Postupujte takto se zbylým těstem a náplní. Hotové ravioli dejte na plech pokrytý semolinovou moukou. Posypte vrch semolinovou moukou a dejte je do lednice, dokud nebudete připraveni vařit.

Až budete připraveni, ravioli uvařte v hrnci a poté opečte na jiné pánvi s máslem. Vařte přibližně jednu minutu, poté sundejte z tepla a posypejte solí, trochou másla, žampionovými lístky a jemně nastrouhaným parmazánem.

Navštivte naše sociální média zde na facebook.com/ExpressUSNews a @expressusnews

Často kladené otázky:

1. Jaké ingredience budu potřebovat pro těsto na těstoviny?

Pro těsto na těstoviny budete potřebovat 500 g vysoce kvalitní univerzální mouky, čtyři vejce a jednu lžičku soli.

2. Jak připravit těsto na těstoviny?

Mouku dejte na dřevěný nebo kamenný stůl nebo do velké nerezové mísy a vytvořte uprostřed díru. Nalámejte do díry vejce a přidejte sůl. Vidličkou promíchejte, dokud začnou hutnat a poté začněte těsto hníst rukama. Hněťte těsto, dokud není hladké, poté ho zabalte do potravinové folie a dejte do lednice na dvě hodiny.

3. Jak připravit náplň pro ravioli?

Pro náplň ravioli budete potřebovat sušené bedle, brambory, mléko, smetanu, olivový olej, parmazán, mořskou sůl, bílý pepř, vejce a semolinovou mouku.

4. Jak připravit ravioli?

Postupujte následovně: namočte bedle do teplé vody, rozmixujte je na pastu, uvařte brambory, přidejte do mixéru s ostatními ingrediencemi, dejte část těsta na válení těstovin, potřete vejcem, rozprostřete náplň, překryjete druhou částí těsta, utěsněte prsty a nakonec vyřežte ravioli. Hotové ravioli nechejte odležet v lednici, poté je uvařte a opečte na pánvi s máslem.

Klíčové termíny:

1. Těsto na těstoviny – směs univerzální mouky, vajec a soli, která se používá jako základ pro přípravu těstovin.

2. Ravioli – italské těstoviny podobné placičkám, které jsou někdy plněny různými náplněmi.

3. Bedle – houby s plstnatým povrchem, které se používají jako surovina pro náplň ravioli.

4. Semolinová mouka – druh mouky z obilovin, který se používá na posypání těsta a zabrání jeho lepení.

5. Parmazán – plně zralý sýr s tuhým a krájeným tvarohovým těstem, který se často používá jako chuťové dochucovadlo v některých italských pokrmech.

Doporučené odkazy:

ExpressUSNews.com – oficiální web stránky Express US News.

facebook.com/ExpressUSNews – oficiální Facebook stránka Express US News.

@expressusnews – oficiální Twitter účet Express US News.