Golden Walnut and Wild Mushroom Risotto: A Delectable Earthy Delight

Golden Walnut and Wild Mushroom Risotto: Vynikající zemité požitky

Tento Golden Walnut and Wild Mushroom Risotto je bohaté a krémové jídlo, které kombinuje ořechovou chuť vlašských ořechů s zemitými, aromatickými tóny divokých hub. Perfektní na útulnou večeři, tento risotto je zároveň pohodlné a elegantní. Krémová rýže je prošpikovaná hlubokými chuťmi houbového vývaru a dokončená lahodným křupáním ze smažených vlašských ořechů.

Suroviny:

  • 2 hrnky Arborio rýže
  • 1 hrnek divokých hub (např. shiitake, chanterelle nebo sušených), očištěných a nasekaných
  • 1/2 hrnku smažených vlašských ořechů, hrubě nasekaných
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 4 hrnky houbového nebo zeleninového vývaru, udržovaného teplým
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova, asi 5 minut.
  2. Přidejte do pánve divoké houby a vařte, dokud neuvolní svou šťávu a začnou hnědnout, asi 4-5 minut.
  3. Přidejte Arborio rýži a vařte 2 minuty, než se rýže trochu zarumění.
  4. Nalijte do pánve bílé víno a stále míchejte, dokud je víno zcela absorbováno rýží.
  5. Postupně začněte přilévat teplý houbový vývar, jednu naběračku po druhé, stále míchejte. Nechte každou naběračku vývaru absorbovat před přidáním další. Tento proces zabere asi 15-20 minut.
  6. Jakmile je rýže krémová a vařená na al dente, vmíchejte máslo a parmazán, dokud se nerozpustí a dobře spojí. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  7. <li_Opatrně vmíchejte smažené vlašské ořechy a odstraňte pánvi z tepla.

  8. Podávejte risotto teplé, ozdobené čerstvě nasekanou petrželí.

Dobrou chuť k vašemu Golden Walnut and Wild Mushroom Risottu, skvělé kombinaci textur a zemitéch chutí!

The source of the article is from the blog procarsrl.com.ar