Vibrant Vietnamese Noodle Experience

Živý vietnamský zážitek s nudlemi

Ponořte se do fúze chutí s touto lahodnou vietnamskou nudlovou salátem, známou také jako „Bún Chay“. Tento osvěžující pokrm kombinuje povzbuzující kyselost nakládané zeleniny s sytou texturou rýžových nudlí, posypaný aromatickými bylinkami a slanou omáčkou. Ideální pro lehký oběd nebo uspokojující večeři, tato salát je důkazem rovnováhy a harmonie vietnamské kuchyně.

###Ingredience:

Pro salát:
– 200 g rýžových nudlí vermicelli
– 1 hrnek nastrouhaných mrkví
– 1 hrnek nakrájené okurky
– 1 hrnek nastrouhané hlávkového salátu
– 1/2 hrnku čerstvé máty
– 1/2 hrnku čerstvého koriandru
– 1/2 hrnku čerstvé bazalky thaí
– 1/4 hrnku nasekaných opečených arašídů

Pro omáčku:
– 2 lžíce limetkové šťávy
– 2 lžíce rybí omáčky (nebo sójové omáčky pro vegetariánskou verzi)
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce cukru
– 1 stroužek česneku, nasekaný
– 1 chilli paprička, jemně nasekaná (nepovinné)

Na ozdobu:
– Limetkové čtvrtky
– Další bylinky podle chuti

###Postup:

1. Příprava nudlí: Vařte rýžové nudle podle pokynů na obale. Jakmile jsou uvařené, opláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření, a dobře je sceďte.

2. Seďte salát: V velké mísi smíchejte uvařené nudle s nastrouhanou mrkví, okurkou, nastrouhaným salátem, mátou, koriandrem a listy bazalky thaí. Vše dobře promíchejte.

3. Vyvtvořte omáčku: V malé misce smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, rýžový ocet, cukr, nasekaný česnek a nakrájené chilli, pokud používáte. Zamíchejte, dokud se cukr nerozpustí a ingredience se spojí.

4. Smíchejte vše dohromady: Omáčku nalejte na salát a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience obalily omáčkou.

5. Podávejte: Salát přendejte do mís na servírování. Každý porci posypte nasekanými opečenými arašídy pro křupavost.

6. Ozdoba: K salátu přidejte limetkové čtvrtky na okraj a další bylinky navrch pro prezentaci a obohacení chutí.

Tato živá vietnamská nudlová salát překypuje čerstvými a šťavnatými chutěmi, nabízejíc každým soustem lahodné ochutnání Vietnamu. Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog reporterosdelsur.com.mx

Web Story